Zastępcą Jana Pińskiego, redaktora naczelnego „Uważam Rze” (Presspublica), jest Krzysztof Galimski. Okładkę aktualnego numeru przygotował graficznie Dariusz Krupa.

O Krzysztofie Galimskim niewiele wiadomo poza tym, że jest prawnikiem i współpracował  z „Wiadomościami” TVP 1, kiedy ich szefem  był Jan Piński. Galimski jest ponadto współautorem (z Piotrem Nisztorem, byłym dziennikarzem "Rzeczpospolitej") książki „Cała prawda o katastrofie Smoleńskiej. Kto ich naprawdę zabił?”.

Z zespołu Pawła Lisickiego w tygodniku kierowanym przez Jana Pińskiego pozostali tylko Wojciech Lada (pisze o kulturze) i Piotr Cywiński (komentator). Nie ma już żadnego z ponad trzydziestu dziennikarzy, którzy odeszli po zwolnieniu poprzedniego naczelnego.

Grafik Dariusz Krupa ma na stałe współpracować z  „Uważam Rze” Jesienią 2011 roku  opracował  trzy okładki tygodnika „Wręcz Przeciwnie”, którym  kierował Jan Piński. Nie znajdą się natomiast w zespole redakcyjnym politycy - Artur Zawisza (były poseł ZChN) ani Robert Winnicki (lider Młodzieży Wszechpolskiej). Ich teksty, opublikowane w poprzednim numerze, zostały zaakceptowane jeszcze przez Pawła Lisickiego i Piotra Gabryela.

Następny numer „Uważam Rze” znowu będzie kosztować  3,90 zł. Wedle danych Związku Kontroli Dystrybucji Prasy średnia sprzedaż tygodnika „Uważam Rze” we wrześniu (jeszcze przed redakcyjną rewolucją) wyniosła 129 tys. 884 egz.

tor