Zielonogórskie Radio Zachód S.A. w związku z obchodami 100-lecia odzyskania przez Polskę niepodległości organizuje konkurs na najlepszy reportaż lub dokument radiowy o tematyce dotyczącej „polskiej drogi do niepodległości”.

­Chcemy w ten sposób uczcić doniosłą rocznicę promując tematykę niepodległościową i postawy patriotyczne  w naszym radiowym środowisku poprzez docenienie i promocję dotychczasowej pracy reportażystów i zachęcanie do podejmowania nowych programowych wyzwań. Chcemy też  stworzyć wspólną ofertę do wykorzystania w programach rozgłośni regionalnych i centralnych Polskiego Radia – tłumaczy Piotr Bednarek, prezes Radia Zachód S.A.

Konkurs jest autorskim projektem reportażysty i kierownika Redakcji Reportażu Radia Zachód Cezarego Galka. Do jury organizatorzy zaprosili uznane reportażystki: Janinę Jankowską, Irenę Piłatowską i Annę Sekudewicz. Patronami honorowymi konkursu są: Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji, Rada Mediów Narodowych i Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich.

Termin nasyłania prac mija: 30.06.2018. Regulamin konkursu i formularz zgłoszeniowy na stronie: www.zachod.pl.

jka