Szanowne Koleżanki, Szanowni Koledzy,

Zapraszam do udziału w dyskusji dotyczącej przyszłości Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich.

18 kwietnia (środa) o godz. 18.00

Dom Dziennikarza, Foksal 3/5

sala B, I piętro

Zgodnie z uchwałą  Walnego Zebrania Członków Oddziału Warszawskiego Stowarzyszenia Dziennikarzy Polskich podjętą 24 lutego 2018 r., Zarząd Oddziału Warszawskiego SDP  organizuje debatę programową przed Nadzwyczajnym Zjazdem Delegatów SDP. Zjazd ten, jak już wiemy, odbędzie się 23-24 czerwca 2018 r. w Domu Pracy Twórczej SDP w Kazimierzu Dolnym. Zanim nasi delegaci wyjadą do Kazimierza chcemy wspólnie odpowiedzieć na pytanie,  jak oceniamy nasze stowarzyszenie i jaka nas czeka przyszłość?

Spotkanie będzie też okazją do zastanowienia się nad zmianami w statucie Stowarzyszenia, jakie zaproponował Zarząd Główny. Robocza wersja projektu nowelizacji statutu została rozesłana przez ZG i jest dostępna na stronie OW SDP – http://www.sdpwarszawa.pl/ .

Na stronie http://www.dziennikustaw.gov.pl/du/2017/210/1 mogą się Państwo zapoznać
z tekstem Ustawy o Stowarzyszeniach w aktualnym brzmieniu.

Delegatami Oddziału Warszawskiego na Zjazd są osoby wybrane podczas Nadzwyczajnego Walnego Zebrania Członków Oddziału Warszawskiego, który odbył się 7 czerwca 2017 r.

Chciałbym Państwa także zachęcić do przygotowania wniosków programowych, które po zebraniu i usystematyzowaniu zostaną przekazane Komisji przygotowującej Zjazd Delegatów. Proponuję, aby osoby, które nie mogą osobiście wziąć udziału w dyskusji programowej, przesłały swoje propozycje do sekretariatu OW SDP pocztą lub na adres mailowy: sdpwarszawa@sdpwarszawa.pl.

Zbigniew Rytel