Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej wraz z innymi organizacjami m.in. Włoską Izbą Handlową stworzyła stronę internetową dedykowaną w całości Italii.

- Ten portal jest dowodem na powrót Narodowej Agencji Turystyki Włoskiej ENIT w wielkim stylu, zwłaszcza, że zaledwie od kilku miesięcy podjęliśmy na nowo promocję nad Wisłą - podkreśla Stefano Zedde, odpowiedzialny za promocję ENIT w Polsce. - Jestem przekonany, że będzie on doskonałym  instrumentem komunikacji nie tylko dotyczącym turystyki we Włoszech, ale będzie informował na bieżąco o działalności wszystkich instytucji włoskich w Polsce: Ambasady Republiki Włoskiej i konsulatów, Włoskiej Izby Handlowej, Włoskiego Instytutu Handlu Zagranicznego, Instytutu Kultury Włoskiej, czego przykładem jest chociażby kalendarium imprez zamieszczony na naszym portalu.

Jesteśmy dumni, że wreszcie mamy pierwszą stronę internetową, na której każdy, kto kocha Italię, znajdzie sprawdzone i rzetelne informacje na temat Włoch. A jak najlepiej poznać kulturę kraju, jeśli nie poprzez odkrywanie regionów i kuchni regionalnej? Dlatego właśnie zapraszamy na stronę kochamitalia.pl wszystkich, którym nieobcy jest klimat la dolce vita – dodaje Emiliano Castagna, wiceprezes Włoskiej Izby Handlowej.

Na nowej stronie znajdziemy m.in. informacje na temat historii i atrakcji turystycznych włoskich regionów, ciekawostki kulinarne, materiały video o produktach regionalnych i włoskiej kulturze oraz informacje o ciekawych wydarzeniach w Polsce związanych z Italią.

opr. jka, źródło: Narodowa Agencja Turystyki Włoskiej