Największy spadek sprzedaży w październiku, wśród ogólnopolskich dzienników, zanotowała „Gazeta Polska Codziennie”. Na minusie były wszystkie tytuły.

Z danych Związku Kontroli Dystrybucji Prasy wynika, że liderem pozostaje „Fakt”, którego sprzedaż, po spadku o 8,52 proc w porównaniu do października 2017 r., wyniosła 226 263 egz. Na drugim miejscu, z wynikiem 113 064 egz.,  znalazł się „Super Express”, który zanotował spadek o 6,72 proc. Sprzedaż trzeciej w zestawieniu „Gazety Wyborczej” zmniejszyła się  o 10,03 proc. i wyniosła 91 883 egz. Na kolejnych pozycjach znalazły się: „Rzeczpospolita” - 44 277 egz. (spadek o 7,13 proc.), „Dziennik Gazeta Prawna” - 36 995 egz., (spadek o 6,90 proc), „Przegląd Sportowy” – 21 978 egz. (spadek o 12,67 proc.). Największe straty zanotowała „Gazeta Polska Codziennie”, której wynik sprzedaży pogorszył się aż o 15,29 proc. i wyniósł w październiku 14 742 egz.

jka, żródło: Wirtualnemedia.pl, ZKDP