W niedzielę, po miesięcznej nieobecności, Michał Rachoń wraca na antenę TVP. Ponownie poprowadzi program „Woronicza 17”. Wydawcą audycji będzie Krystian Krawiel. Informację tę jako pierwszy podał portal niezalezna.pl.

Rachoń napisał na Twitterze: „A jutro o 9.50 na antenie tvp_info startuje Woronicza17. Który temat Waszym zdaniem powinien otwierać program? Głosujemy i Podajemy Dalej. Jan Olszewski odszedł; Tusk ruch 4VI; Wiosna Biedronia; Konf. Bliskowschodnia".

Zarząd Telewizji Polskiej zawiesił Michała Rachonia i Krystiana Krawiela po programie "Minęła 20" z 10 stycznia w TVP Info. Pokazano w nim szopkę autorstwa Barbary Pieli. Szopka wywołała burzę. W obronie Rachonia i Krawiela wystąpiło Centrum Monitoringu Wolności Prasy, ale także wielu działaczy opozycji antykomunistycznej, m.in. Joanna i Andrzej Gwiazdowie i Krzysztof Wyszkowski. Petycję o przywrócenie dziennikarza i wydawcy do pracy podpisało ponad 40 tys. osób.

red.

Źródło: