Były szef portalu Polskieradio.pl  Andrzej Mietkowski, zwolniony ze stanowiska w 2016 roku, zawarł ugodę z nadawcą. Polskie Radio przyznało, że pozbawienie go pracy było niesłuszne.

„Polskie Radio S.A. po zapoznaniu się z wyjaśnieniami redaktora Andrzeja Mietkowskiego i po przeprowadzeniu dodatkowego audytu uznało, że najlepszym rozwiązaniem jest ugodowe zakończenie sporu sądowego na warunkach satysfakcjonujących obie Strony. Jednocześnie Zarząd Polskiego Radia S.A., uznał, iż decyzja o rozwiązaniu umowy o pracę z Panem Andrzejem Mietkowskim  była niesłuszna” – czytamy w komunikacie, który opublikowano na stronie Polskieradio.pl

Zwolnienie Andrzeja Mietkowskiego zleciła w marcu 2016 r rada nadzorcza Polskiego Radia po zapoznaniu się z wynikami kontroli wewnętrznej. Zarzucano mu m.in. niegospodarność. Mietkowski nie zgodził się z tym i podjął kroki prawnych, ostatecznie zawarł ugodę z Polskim Radiem.

jka, źródła: Polskie Radio, Wirtualnemedia.pl