Wiedza i Praktyka od ponad 20 lat dostarcza różnym grupom zawodowym informacje niezbędne w codziennej pracy, w formie drukowanej, online oraz w trakcie szkoleń i konferencji. Rozwijamy też ofertę dla odbiorców indywidualnych .

By zrealizować cele rozwojowe, Wiedza i Praktyka poszukuje zmotywowanych i zaangażowanych współpracowników, chcących włączyć się w realizację nowego projektu.

Jako redaktor prowadzący portalu:

dbasz o zapewnienie publikacji interesujących i aktualnych treści zgodnie z ustalonym harmonogramem;

• redagujesz i opracowujesz teksty pozyskane od ekspertów;
  • możesz samodzielnie pisać teksty oraz zapraszać do współpracy innych autorów;
  • tworzysz dodatkowe elementy publikacji (np. e-lettery, e-booki);
  • archiwizujesz materiały w CMS;
  • wraz z menedżerem projektu tworzysz strategię rozwoju portfolio.

Czego od Ciebie oczekujemy:

• praktycznej wiedzy z zakresu finansów, rynku kapitałowego, giełdy;
  • dobrej organizacji pracy, terminowości i obowiązkowości;
  • systematyczności i odpowiedzialności za realizowane zadania;
  • umiejętności nawiązywania kontaktów z autorami i partnerami;
  • proaktywnej postawy i samodzielności;
  • doświadczenie w redakcji publikacji o tematyce inwestycyjnej będzie dodatkowym atutem;

Nasza oferta:

• jesteś współtwórcą serwisu, wspierającego indywidualnych inwestorów w rozwoju wiedzy na temat poruszania się na rynkach kapitałowych;
  • masz przewidywalne i regularne dochody (umowa cywilnoprawna z miesięcznym rozliczeniem);
  • nie jesteś związany z konkretnym miejscem pracy a swoje zadania możesz wykonywać elastycznie i w dowolnym miejscu (po okresie wdrożenia);
  • Twoje zadania są realizowane w z góry określonych terminach - możesz więc dobrze zaplanować swój czas;
  • korzystasz z oferty dedykowanych dla redaktorów szkoleń i branżowych konferencji;
  • zespół doświadczonych redaktorów i menedżer projektu będzie Cię wspierał zarówno w okresie wdrożenia, jak i w dalszej pracy nad rozwojem serwisu.

Osoby zainteresowane prosimy o przesyłanie CV na adres rekrutacja@wip.pl z dopiskiem: „Redaktor-Inwestycje”.

Prosimy o zawarcie w CV klauzuli: „Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w mojej ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji prowadzonego przez Wiedza i Praktyka sp. z o.o. z siedzibą w Warszawie”.

Jeśli chcesz wziąć udział w kolejnych rekrutacjach dodaj "Jednocześnie wyrażam zgodę na przetwarzanie przez ogłoszeniodawcę moich danych osobowych na potrzeby przyszłych rekrutacji."

Informujemy, że Administratorem danych jest Wiedza i Praktyka sp. z o.o.  z siedzibą w Warszawie przy ul. Łotewskiej 9a. Dane zbierane są dla potrzeb rekrutacji. Ma Pani/Pan prawo dostępu do treści swoich danych oraz ich poprawiania. Podanie danych w zakresie określonym przepisami ustawy z dnia 26 czerwca 1974 r. Kodeks pracy oraz aktów wykonawczych jest obowiązkowe. Podanie dodatkowych danych osobowych jest dobrowolne.