STOWARZYSZENIE WIOSNA

To najnowocześniejsza organizacja społeczna w Polsce, łącząca w sobie unikalne w skali świata modele realizowania pomocy potrzebującym, innowacyjne technologie oraz talenty i profesjonalistów w kluczowych obszarach kompetencyjnych.

COPYWRITER
Miejsce pracy: Kraków

Wyobraź sobie, że jesteś obserwatorem największej zmiany społecznej, jaka dokonuje się w tym kraju. I to Ty jesteś odpowiedzialny, aby do tej zmiany dołączyły miliony kolejnych osób. Obserwujesz po to, aby zachęcić innych do zaangażowania i włączenia się do bycia częścią tej zmiany. Zachęcasz pisząc mailingi, teksty reklamowe, reportaże, treści korespondencji, adresując je do reprezentantów różnych grup społecznych.

Będziesz mieć uszy otwarte na różne zakamarki, różnych działów i osób współpracujących z WIOSNĄ – od Gwiazd po wolontariuszy, beneficjentów i pracowników Wiosny. Liczy się Twoja zdolność czytania ludzkich potrzeb, projektowania korzyści, selekcji tego co ważne z tego, co się dzieje wokół Ciebie. Przecież nie chodzi o to, by pisać o tym co się dzieje, tylko tak o tym napisać, aby ktoś chciał wziąć w tym udział. Wierzymy, że będziesz wiedzieć jak to robić, bo umiesz słuchać i wyłapywać to co najważniejsze.

• Szukamy osoby z wykształceniem wyższym (najchętniej dziennikarstwo, polonistyka, marketing bądź pokrewne), która profesjonalnie redaguje teksty i potrafi dokonać ich korekty.
  • Osoba, która łączy w sobie kunszt pisarza i smykałkę marketingowca – czyli z jednej strony biegle posługuje się różnymi formami literackimi i dziennikarskimi (teksty publicystyczne, sprzedażowe, reportaże, wywiady, felietony itp.), a z drugiej strony – może pochwalić się wiedzą z zakresu marketingu, e-mail marketingu oraz SEO.
  • W swojej pracy nasz Copywriter będzie także przeprowadzać i redagować wywiady, które będą poruszać całą Polskę, przygotowywać profesjonalne scenariusze do spotów reklamowych i naszych produkcji. Świetnie – jeśli w Twoim doświadczeniu odniosłaś/eś sukcesy także na tym polu!
  • WIOSNA to przede wszystkim ludzie, to dla nich się tutaj przychodzi. Więc trzeba być graczem zespołowym, otworzyć się na nowe możliwości, angażować się na 100% i znaleźć idealny balans między byciem kreatywnym, a zarazem świetnym organizatorem własnej pracy.
  • Praca u nas nie jest banalna i bywa trudna. Ale w zamian – same zyski! Możliwość redagowania różnorodnych treści, bycia w samym centrum naszych wydarzeń oraz bycia częścią zespołu, który dba o komunikację z milionami ludzi w całej Polsce. Tworzymy strategie ogólnopolskich kampanii, organizujemy eventy, o których mówi cała Polska, kontaktujemy się z tysiącami darczyńców, budujemy relacje z mediami – po prostu rozkochujemy w naszych ideach! A Ty masz teraz szansę tworzyć to wszystko razem z nami!
middle
  • Na każdym etapie pracownicy podkreślają trzy wartości: poczucie sensu, rozwój, fajni ludzie.
    Staliśmy się miejscem pracy marzeń, łącząc ideały, wiedzę, technologię i skuteczność.
  • Pracujemy projektowo i w strukturze macierzowej. Dlatego szukamy osobowości a nie etatowców.
  • Sprawdzają się u nas ludzie, którzy już sporo osiągnęli, nie boję się wielości zadań i są przyzwyczajeni do odpowiedzialnej pracy.
  • Każdego dnia można spotkać w WIOŚNIE wyjątkowych ludzi: szefów dużych firm, naukowców, celebrytów. Pracujemy z najfajniejszymi ludźmi w Polsce i nie tylko.
  • Niektóre nasze projekty: SZLACHETNA PACZKA, AKADEMIA PRZYSZŁOŚCI, SZTUKA TERAZ, EKSTREMALNA DROGA KRZYŻOWA, KONGRES ZACZNIJ ŻYĆ GENIALNIE, PACZKA SENIORÓW, GALA PACZKI.
  • Pracujemy na najnowszych technologiach np. Microsoftu, produkujemy spoty, filmy do telewizji, potrafimy przeprowadzić 1000 szkoleń w jeden weekend, zrekrutować w dwa miesiące 14 tys. osób.
„WIOSNA dla mnie coraz to nowe wyzwania, dynamiczne tempo - ale i zarazem
ogromna satysfakcja i poczucie, że to co robię naprawdę ma sens!"

„Najbardziej cenię sobie tutaj atmosferę i bliskie relacje między pracownikami, chce
nam się ze sobq być!"

Proponujemy:
Forma umowy dopasowana do potrzeb
Elastyczny czas pracy
Budżet rozwojowy (szkolenia i  konferencje)
Prywatna opieka medyczna
Dofinansowanie do karty Multisport
Biuro w centrum Krakowa
Swobodny dress code
Możliwość uczestnictwa w eventach - Gala i Kongres

Aplikuj za pomocą poniższego przycisku, wypełnij formularz i daj nam się poznać!