Portal Tetex to największa platforma wiedzy na temat tekstyliów technicznych. Dostarcza codzienną porcję informacji branżowych oraz zapewnia swoim klientom innowacyjne podejście do marketingu i promocji produktów.

Nasz zespół tworzą młodzi, energiczni i kreatywni ludzie. Jesteśmy otwarci na nowe rozwiązania i pomysły. Cenimy sobie współpracę w pozytywnej i rozwijającej atmosferze.

Głównymi zadaniami osoby zatrudnionej na tym stanowisku będzie tworzenie tekstów branżowych oraz stałe monitorowanie wizerunku firmy i systematyczna praca nad jego ciągłym ulepszaniem. Jeśli cechują Cię wysokie zdolności komunikacyjne, „lekkie pióro”, dobra organizacja pracy i systematyczność, to szukamy właśnie Ciebie!

Specjalista ds. Marketingu
Miejsce pracy: Łódź

Do głównych obowiązków będzie należało:
  • pisanie artykułów branżowych (branża tekstylna – e-tekstylia, tekstylia techniczne, innowacje, relacje z targów) na portal tetex.com, do serwisów zewnętrznych oraz magazynu tekstyliów technicznych Tetex Magazine,
  • aktywne poszukiwanie treści do wypełnienia poszczególnych sekcji portalu,
  • budowanie i utrzymywanie trwałych relacji biznesowych z klientami firmy,
  • aktywne uczestnictwo w targach branżowych, przeprowadzanie wywiadów,
  • nawiązywanie współpracy z innymi portalami, wydawnictwami, czasopismami.
Szukamy osoby, która:
  • opanowała język angielski w stopniu biegłym (komunikacja z klientami, wywiady, korespondencja email),
  • ma wiedzę z zakresu copywritingu, content marketingu,
  • ma lekkie pióro oraz umiejętność kreatywnego tworzenia treści reklamowo/marketingowych w języku polskim i angielskim,
  • potrafi analizować dane i wyciągać wnioski,
  • jest odważna i przebojowa.

Dodatkowymi atutami będzie:
  • znajomość i swobodne poruszenie się po systemach CMS - WordPress, Prestashop,
  • umiejętność zarządzania profilami w portalach społecznościowych (aktualizacja wpisów moderacja),
  • praca w środowisku Google Analytics 360 (Google Analytics, Google Tag Manager),
  • prowadzenie kampanii Google AdWords, Facebook Ads, kampanii banerowych.
Oferujemy:
  • umowę o pracę w stabilnej firmie o ugruntowanej pozycji na rynku,
  • atrakcyjne wynagrodzenie adekwatne do umiejętności i zaangażowania,
  • możliwość wyjazdów na ciekawe wydarzenia branżowe w Polsce i zagranicą,
  • dużą dozę samodzielności,
  • ciekawą i twórczą pracę przy niepowtarzalnym projekcie o zasięgu międzynarodowym,
  • możliwość przystąpienia do programu Multisport.
Zainteresowanych prosimy o przesyłanie cv oraz listu motywacyjnego pocztą elektroniczną za pomocą przycisku aplikowania.

Klikając w przycisk „Aplikuj”, „Aplikuj teraz” lub w inny sposób wysyłając zgłoszenie rekrutacyjne do  SAKO-EXPO TECHTEXTILPLAST , zgadzasz się na przetwarzanie przez Pracodawcę Twoich danych osobowych zawartych w zgłoszeniu rekrutacyjnym w celu prowadzenia rekrutacji na stanowisko wskazane w ogłoszeniu.