Pewien sadowniczy bonza przyznaje dzis publicznie, ze juz 8 czy 10 lat temu (!!!) WIEDZIAL, BYL w 100% PEWIEN,  bo MIAL DOWODY, ze Tomek Komenda wieziony juz od 8 czy 10 lat za morderstwo 15 --latki byl NIEWINNY ! Bonza --owca zglosil to zwierzchnikom, ktorzy powiedzieli mu: "Jesli nie chcesz stracic stolka--MILCZ". I bonza--baran, tchorz i koniunkturalista ....MILCZAL przez kolejne kilka lat az do zmiany rzadu, kiedy to zglosil sadownicza zbrodnie Ziobrze. Tak, ten bonza byl ta jedna z niewielu owiec i baranow z sumieniem i szczatkami rozumu. Masy, oceany  baranow i owiec nie mysla na zadnym etapie zycia a jesli nawet to nie robia NIC  by zlikwidowac a bodaj zredukowaz ZLO, ktorego sprawcami sa oni sami, inni szeregowcy i wladze--takie czy inne , nie wylaczajac wladz kraju i... SDP.

O, tak. Owce czy tzw. MASY, oglupione, pasywne i bezwolne sa WSZEDZIE. To one  RAZEM z rzadowa wierchuszka (Roznych partii) sa winne 50/50  KAZDEGO ZLA, ktore nas niszczy i meczy. O tak, sa owce wyksztalcone i owce wyksztalcenia pozbawione. Sa owce na wysokich stanowiskach i na najnizszych. Sa owce politycy i samorzadowcy a takze owce z polityka i aktywizmem nie majace nic wspolnego bo preferujace ogladanie "talk shows" i "reality shows" (terminologia Polsglish--od polski i zgliszcza) siedzac na czterech literach na swoich kanapach, pojadajac i popijajac.

NIKT nie rodzi sie owca. OWCA SIE CZLOWIEK STAJE. Detalicznie tlumaczy to moja ksiazka "Sheep for the Slaughter".  A wiec mowi o tym, ze czlowiek staje sie owca  w roznych procesach w ciagu wielu lat. Na wiele roznych sposobow.  Dzieki woli, sile , czesto  socjopatii roznego typu aspirantow do wladzy; takiej czy innej. Aspirantow, ktorzy wiedza, ze aby zdobyc wladze a nastepnie ja utrzymac....trzeba rzadzic owcami:  pasywnymi masami, ktore nie umieja i nie chce nie tylko dzialac , wszystkiego i wszystkich sie boja, chca tylko jesc  i  bawic sie, grac w cos co nie wymaga wysilku; napewno nie w szachy, moze w warcaby lub zielone.

Mozna PRZESTAC byc owca--dowodzi  bezposrednio i bezposrednio moja ksiazka--i  stac sie  stopniowo TYGRYSEM i/lub ORLEM. Oczywiscie tylko wtedy jesli mozg chetnego do ZMIANY nie zostal jeszcze doszczetnie wyprany z szarych komorek mysli. Oczywiscie tylko wowczas gdy chetny do ZMIANY chce i umie walczyc, jesli jeszcze nie przyrosl do kanapy, na ktorej od lat kilkunastu lub kilkudziesieciu decydenci i ich slugusy-media praly mu mozg. Oczywiscie tylko  JESLI jacys szlachetni i madrzy zapala przed nim kaganek oswiaty a wlasciwie... by go obudzic i poruszyc--- osmala mu wlosy twarz i rzesy--miotana na prawo i lewo-- duza, plonaca wielkim i goracym ogniem pochodnia oswiaty : ZYCIOWA MADROSCIA. A  Life Wisdom to tytul cyklu 12 ksiazek jakie piesze po angielsku dla miedzynarodowego czytelnika. "Sheep for the Slaughter" to pierwszy tom tego cyklu.

W mojej ksiazke "Sheep for the Slaughter" jest wielu "szlachetnych i madrych"--genialnych oswieceniowcow i jednoczesnie skutecznych lekarzy umyslu i duszy. To autorzy ok. 400 opublikowanej w tej ksiazce zlotych mysli; nie liczac tych mojego autorstwa --na dziesieciu stronach--drogach-drogowskazach.

Ksiazka, oferowana na Zachodzie po $ 20, oferowana jest przeze mnie teraz i przez krotki okres czasu oferowana w Polsce tylko po 40 zl (z przesylka). Kupicie ja via PayPal.Me/Bozena Sawa. Mam nadzieje, ze kupi ja wielu z Was --Drodzy Koledzy z SDP i ze wkrotce bedziemy rozmawiac o jej tresci bardzo a propos dalszych ZMIAN i  zyciu kazdego z nas, Polski a takze... SDP. Jesli Wam osobiscie nie jest potrzebna madrosc "Sheep for the Slaughter", przyda sie Wam ona w czasie rozmow z otaczajacymi Was (i nas Wszystkich) owcami. Powiem nieskromnie, ze kazdy aktywista partii , samorzadu i zawodowej organizacji powinien miec moja ksiazke w charaktrerza przewodnika.

A OTO LINK :