Home / Praca  / Agencja Rozwoju Aglomeracji Wrocławskiej SA

Agencja Rozwoju Aglomeracji Wrocławskiej SA

Agencja Rozwoju Aglomeracji Wrocławskiej SA poszukuje Dziennikarza / redaktora internetowego, który dołączy do naszego zespołu redakcji miejskich serwisów internetowych (m.in.: www.wroclaw.pl, visitWroclaw.eu, Wrocław Rozmawia). Szukamy osoby kreatywnej, która tak jak my, chce rozwijać swoje umiejętności, aby realizować coraz ciekawsze i bardziej wymagające projekty. Cenimy entuzjazm, ducha zespołu, dzielenie się wiedzą i nastawienie na wspólne rozwiązywanie problemów.

Dziennikarz / redaktor internetowy

Miejsce pracy: Wrocław

Zakres obowiązków:

• Tworzenie treści dla serwisów internetowych oraz materiałów drukowanych.
  • Przeprowadzanie wywiadów z osobami z różnych grup zawodowych.
  • Tworzenie materiałów multimedialnych.
  • Obsługę konferencji prasowych/wydarzeń
  • Tworzenie treści i obsługa social mediów.

Wymagania:

• Lekkie pióro i łatwości w operowaniu słowem.
  • Umiejętność samodzielnego przygotowywania i redagowania tekstów.
  • Dobra znajomość systemów typu CMS oraz narzędzi przydatnych w tworzeniu treści na potrzeby Internetu.
  • Dobra znajomość Wrocławia, procesów zachodzących w mieście oraz instytucji miejskich.
  • Podstawowa znajomość programów do obróbki zdjęć i programów graficznych (mile widziana).
  • Znajomość social mediów oraz programów do montażów filmów będzie dodatkowym atutem

Oferujemy:

• Umowę o pracę w pełnym wymiarze godzin.
  • Możliwość udziału w wyjazdach, kursach, szkoleniach.
  • Atrakcyjne wynagrodzenie.
  • Możliwość zdobycia doświadczenia zawodowego.
  • Współuczestnictwo w tworzeniu nowych, ciekawych i zróżnicowanych projektów.
  • Pracę przy tworzeniu tytułów o ugruntowanej pozycji na rynku.

ARAW SA to wydawca miejskich serwisów internetowych m.in.: www.wroclaw.plvisitWroclaw.eu oraz Wrocław Rozmawia.

Całe miasto w jednym miejscu, to motto przyświecające oficjalnemu portalowi Wrocławia (www.wroclaw.pl). Chcemy być podstawowym źródłem informacji dla mieszkańców Wrocławia i okolic, o ważnych aspektach życia we Wrocławiu, wydarzeniach kulturalnych i sportowych, możliwościach spędzenia czasu wolnego. Portal jest także narzędziem udostępniania e-usług i skutecznego komunikowania się Urzędu Miejskiego oraz wybranych spółek miejskich z mieszkańcami. Co miesiąc odwiedza nas ponad 1 000 000 użytkowników, a liczba naszych czytelników stale rośnie.

CV (bez listu motywacyjnego) prosimy wysyłać poprzez przycisk APLIKUJ..

Zastrzeżenie: Ogłaszający zastrzega sobie prawo do swobodnego wykorzystania ofert bez konieczności kontaktowała się ze składającym ofertę.

Prosimy o dołączenie do dokumentów aplikacyjnych następującej klauzuli: Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w ofercie pracy dla potrzeb niezbędnych do realizacji procesu rekrutacji, a także po jej zakończeniu zgodnie  z ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz.U. z 2002 r. Nr 101, poz. 926 z późn. zm.).