Home / Z życia SDP  / Akcja wspieramy prasę – kolejne pisma do pobrania

Akcja wspieramy prasę – kolejne pisma do pobrania

Trwa akcja SDP i CMWP SDP wspierania prasy w czasie pandemii koronawirusa. Tym razem w jej ramach proponujemy lekturę „Kuriera Wieleńskiego”, miesięcznika „Debata” oraz magazynu kulturalno-społecznego „Kultura i Biznes”.

Kurier Wieleński nr 57/2020

W numerze m.in.: Obchody 100. urodzin św. Jana Pawła II; Co na szkolnej ławce – komputer czy drukowana książka?; Coraz więcej zagrożeń dla bezpieczeństwa Polski.

„Debata” nr  5/2020

W numerze m.in.: Ks. Jan Rosłan – Moje spotkania z Janem Pawłem II; Efektywniejsza dla nauki jest wolność – rozmowa z socjologiem dr. hab. Jackiem Poniedziałkiem; Zabawa ze św. Tomaszem w smutnych czasach.

Kultura i Biznes

W numerze m.in.: Katyń… ocalić od zapomnienia – 80. rocznica zbrodni; O książkach Romualda Karasia o majorze Sucharskim; Kult naturszczyka? O występach filmowych artystów bez aktorskiej proweniencji.

Numer do pobrania tutaj.

Przypominamy, że trwa akcja SDP i CMWP SDP, której celem jest wsparcie prasy drukowanej, dedykowana szczególnie tym gazetom, które wydawane są obecnie jedynie online, a przed pandemią koronawirusa  były w sprzedaży w wersji papierowej, a teraz udostępnione zostały w sieci za darmo.  Ze względu na skutki obostrzeń związanych z zagrożeniem koronawirusem  prasa drukowana przeżywa coraz bardziej się nasilający kryzys związany z ograniczeniem możliwości jej promocji i przede wszystkim dystrybucji. Dlatego SDP postanowiło udostępnić swoje strony internetowe (sdp.pl, cmwp.pl) i bazę mailingową do nieodpłatnego promowania tych  wydawnictw. Prosimy o nadsyłanie na adres – jolanta.hajdasz@sdp.pl  – linków z dostępem do konkretnego numeru, będziemy je rozsyłać do naszych członków i wszystkich adresatów znajdujących się w naszej bazie mailingowej. Przypominamy, że SDP nie ponosi odpowiedzialności za treści publikowane w tych gazetach, a prezentowane na ich łamach poglądy wyrażają stanowiska Autorów i Redakcji, a nie SDP.

Więcej czasopism do pobrania można znaleźć tutaj.