Home / Praca  / BNP Paribas Bank Polska S.A

BNP Paribas Bank Polska S.A

Ekspert ds. Relacji z Mediami

Warszawa

Działamy w pierwszej dziesiątce największych banków w Polsce. Naszym klientom dostarczamy rozwiązania z zakresu finansowania działalności na rynku krajowym i międzynarodowym oraz szereg produktów oszczędnościowo-inwestycyjnych i kredytowych. Dzięki różnorodności oferowanych produktów nasi pracownicy mogą budować swoją ścieżkę kariery w różnych obszarach biznesowych Banku.

W Banku BNP Paribas na pracowników czeka wiele ciekawych wyzwań. Z nami pomnażają kapitał wiedzy i zyskują jeszcze więcej pracując z prawdziwymi zawodowcami.

Masz jak w banku:

• utrzymanie stałych kontaktów z dziennikarzami;
  • tworzenie i edycję tekstów na potrzeby kontaktów z mediami;
  • organizację wywiadów, konferencji prasowych i briefingów;
  • aktywne wsparcie PR-owych działań Banku, w tym współpraca z mediami i instytucjami w zakresie współpracy merytorycznej oraz sponsoringowej;
  • ścisłą współpracę z innymi działami wewnątrz firmy w ramach prowadzonych projektów PR;
  • przygotowywanie codziennego przeglądu prasy oraz cyklicznych raportów;
  • obsługę wirtualnego Biura Prasowego.

Twój kapitał:

• wykształcenie wyższe;
  • min. 3- letnie doświadczenie na podobnym stanowisku;
  • bardzo dobra znajomość języka angielskiego;
  • „lekkie pióro” – praktyczna umiejętność redagowania tekstów i komunikatów, dedykowanych wewnątrz i na zewnątrz firmy, w tym w języku angielskim; umiejętność pisania i edycji tekstów;
  • własna inicjatywa i kreatywność;
  • wysoko rozwinięte zdolności komunikacyjne i współpracy w zespołach;
  • znajomość mediów społecznościowych;
  • bardzo dobra znajomość pakietu MS Office (w szczególności Power Point oraz Excel);
  • bardzo dobra organizacja pracy.

Gwarantujemy:

• wsparcie, wiedzę i pomoc przełożonych;
  • zatrudnienie na podstawie umowy o pracę;
  • możliwość rozwoju kariery na ścieżce eksperckiej lub menedżerskiej w różnych obszarach Banku;
  • realny wpływ na strategię i wyniki realizowanych projektów;
  • atrakcyjny pakiet świadczeń socjalnych, np. pracę zdalną, dodatkowe dni wolne, dofinansowanie wypoczynku dla Ciebie i Twoich dzieci, ubezpieczenie grupowe i inne.

CV powinno zawierać dane wskazane w art.221§1 Kodeksu pracy, w szczególności: identyfikacyjne (imię, nazwisko, data urodzenia); kontaktowe; o wykształceniu (ukończonych szkołach, studiach, szkoleniach, kursach); kwalifikacjach zawodowych (umiejętnościach, doświadczeniu zawodowym); przebiegu dotychczasowego zatrudnienia (poprzednich pracodawcach, zajmowanych stanowiskach oraz obowiązkach zawodowych).

Zamieszczając w CV inne dane, w szczególności dane wrażliwe (dane osobowe ujawniające pochodzenie rasowe lub etniczne, poglądy polityczne, przekonania religijne lub światopoglądowe,  przynależność do związków zawodowych, dane genetyczne, biometryczne, dotyczące zdrowia, seksualności lub orientacji seksualnej) oraz naciskając przycisk Aplikuj i przesyłając CV – wyrażasz  zgodę na przetwarzanie przez Bank w procesie rekrutacji innych danych, w tym danych wrażliwych.

aplikuj