Home / Praca  / Emitel S.A.

Emitel S.A.

Emitel to najważniejszy operator naziemnej infrastruktury radiowo-telewizyjnej w Polsce. Od lat dzięki nam sygnały telewizji mogą być odbierane we wszystkich polskich domach. Pracujemy ponadto nad cyfryzacją radia, projektujemy i instalujemy najnowocześniejsze systemy łączności bezprzewodowej, uczestniczymy w tworzeniu inteligentnych miast oraz włączamy się w prace nad siecią 5G.

Aktualnie do naszego zespołu poszukujemy osoby na stanowisko:

Menedżer ds. Komunikacji
Miejsce pracy: Warszawa

Zadania:

• Tworzenie i realizowanie strategii komunikacji zewnętrznej z wykorzystaniem wszystkich możliwych kanałów komunikacji
  • Koordynowanie procesu komunikacji strategii firmy w mediach tradycyjnych i społecznościowych, redagowanie treści tekstowych i graficznych komunikatów
  • Aktywne wykonywanie zadań w roli rzecznika prasowego Spółki
  • Budowanie i utrzymywanie silnych relacji, bieżący kontakt z dziennikarzami ekonomicznymi oraz branżowymi
  • Przygotowywanie materiałów i koordynowanie wydarzeń dla przedstawicieli mediów, redagowanie informacji prasowych, organizacja konferencji prasowych i briefingów, przygotowanie materiałów na potrzeby konferencji, itp.
  • Zarządzanie projektami i inicjatywami PR, współpraca z agencjami PR oraz ze wszystkimi obszarami organizacji w celu wspierania projektów marketingowych
  • Poszukiwanie nowych możliwości prowadzenia działań PR
  • Budowanie oraz dbanie o pozytywny wizerunek firmy

Oczekiwania:

• Wykształcenie wyższe
  • Minimum 5-letnie doświadczenie w pracy w obszarach komunikacji i/lub PR w dużej organizacji, agencji PR, biurze prasowym, w tym doświadczenie w zarządzaniu projektami w obszarze komunikacji marketingowej
  • Doskonała znajomość narzędzi i trendów w komunikacji marketingowej, PR oraz sprawność w zakresie mediów społecznościowych
  • ’Lekkie pióro’ – sprawne posługiwanie się poprawną polszczyzną oraz umiejętność redagowania angażujących tekstów w mediach tradycyjnych oraz społecznościowych
  • Profesjonalizm, wysoka kultura osobista oraz rozwinięte zdolności interpersonalne
  • Kreatywność, inicjatywa, zaangażowanie
  • Samodzielność i bardzo dobra organizacja pracy
  • Bardzo dobra znajomość języka angielskiego