Home / Klub Akapit

Klub Akapit

Gościem pierwszego powakacyjnego spotkania klubu Akapit był wybitny reportażysta Romuald Karaś. Jest on autorem wielu książek, a wśród nich na szczególną uwagę zasługuje monumentalne, trzytomowe reporterskie dzieło o majorze Henryku Sucharskim, dowódcy obrony Westerplatte we wrześniu 1939 r.   Romuald Karaś (rocznik 1935) opowiedział uczestnikom spotkania barwną historią swojego zawodowego życia.

0

Klub „Akapit” rozpoczynamy nowy sezon. Inauguracją będzie spotkanie w dniu 10 września 2019 r. o godz. 13.00 z Romualdem Karasiem, wybitnym reportażystą. Jest on autorem m.in. monumentalnego reportażu o majorze Henryku Sucharskim, dowódcy obrony Westerplatte we wrześniu 1939 r. Książka red. Karasia składa się z trzech części, a prawdopodobnie dojdzie część

0

31 sierpnia klub „Akapit” zachęca do odwiedzenia warszawskiego ZOO. O godz. 12.00 zorganizowany zostanie spacer z przewodnikiem, który opowie o historii Ogrodu, ze szczególnym uwzględnieniem czasu II wojny światowej i roli, jaką odegrali w ukrywaniu Akowców i Żydów pp. Żabińscy, opiekunowie ZOO, żołnierze AK. Zwiedzimy ich willę, schowki przeznaczone dla