Home / Praca  / Krajowa Izba Gospodarcza – Specjalista /ka

Krajowa Izba Gospodarcza – Specjalista /ka

Krajowa Izba Gospodarcza to największa niezależna organizacja biznesu w Polsce, która w 2020 roku obchodzi 30-lecie swojej działalności. KIG podejmuje działania na rzecz przedsiębiorców: reprezentuje ich interesy w relacjach z rządem, lokalnymi organami administracji państwowej, a także opiniuje projekty nowych uregulowań prawnych z dziedziny życia gospodarczego. KIG zabiera głos we wszystkich ważniejszych dyskusjach dotyczących kształtu polskiej gospodarki. Dba również o polskich przedsiębiorców na arenie międzynarodowej: jest członkiem Eurochambres (Stowarzyszenia Europejskich Izb Przemysłowo-Handlowych) i Międzynarodowej Izby Handlowej w Paryżu. Krajowa Izba Gospodarcza opiera się w swoich działaniach na zorganizowanych regionalnych i branżowych środowiskach gospodarczych z całego kraju.

Starszy Specjalista/ Starsza Specjalistka (ds. programowych i komunikacji)

Miejsce pracy: Warszawa

Zakres obowiązków:

1.Obsługa komunikacyjna KIG

• Tworzenie strategii komunikacji działań, wydarzeń i innych aktywności KIG w mediach społecznościowych (Facebook, Twitter, Linkedin),
  • Koordynacja komunikacji działań poszczególnych biur KIG (zbieranie informacji o działaniach do komunikowania, prowadzenie kalendarza działań komunikacyjnych),
  • Bieżące prowadzenie komunikacji w mediach społecznościowych (tworzenie treści komunikatów, współpraca z grafikiem, współpraca z redaktorem strony internetowej, publikowanie treści, odpowiadanie na komentarze użytkowników),
  • Tworzenie lub redagowanie innych treści w zależności od potrzeb KIG: informacje prasowe, informacje na stronę internetową, zaproszenia, materiały informacyjno-promocyjne, relacje z wydarzeń, oferty sponsorskie itp.,
  • Redagowanie treści na stronę internetową pod kątem poprawności językowej oraz wymogów pozycjonowania,
  • Stworzenie koncepcji newslettera, informującego regularnie o działaniach KIG,
  • Redagowanie newslettera i koordynacja wysyłki.

2.Prace koncepcyjno-programowe i promocja wydarzeń Biura Komunikacji

• Udział w pracach merytorycznych biura: tworzenie koncepcji programowych wydarzeń, zapraszanie gości, tworzenie materiałów tekstowych dotyczących wydarzeń,
  • Tworzenie i realizowanie strategii komunikacji wydarzeń, organizowanych przez KIG: copywriting, współpraca z grafikiem przy tworzeniu identyfikacji wizualnej i grafik, tworzenie harmonogramu komunikacji i mediaplanu, prowadzenie działań reklamowych w mediach społecznościowych,
  • Współorganizowanie wydarzeń KIG (budżet, logistyka, przeprowadzenie wydarzenia),
  • Udział w spotkaniach wewnętrznych, dotyczących komunikacji i promocji działań KIG oraz zewnętrznych – ze sponsorami, partnerami merytorycznymi, podwykonawcami itp.,
  • Nawiązywanie i podtrzymywanie relacji z partnerami merytorycznymi i sponsorami,
  • Udział w pracach biura, związanych z pozyskiwaniem nowych projektów – udział w tworzeniu ofert, wniosków itp.

Wymagania:

• Min. 5 lat doświadczenia zawodowego, w tym min. 3 lata doświadczenia na samodzielnym stanowisku, związanym z tworzeniem i wdrażaniem strategii komunikacji oraz tworzeniem tekstów,
  • Wykształcenie wyższe, preferowane kierunki humanistyczne,
  • Biegła obsługa pakietu MS Office (Word, Excel, Power Point, Outlook),
  • Znajomość narzędzi do publikacji treści: Facebook, Linkedin, Twitter; WordPress; Lethe; znajomość narzędzi reklamowych Facebook, Linkedin,
  • Umiejętność tworzenia różnego rodzaju tekstów użytkowych, przede wszystkim o charakterze informacyjnym i promocyjnym – umiejętność precyzyjnego formułowania myśli, poprawność językowa, znajomość zasad gramatycznych, ortograficznych i interpunkcyjnych języka polskiego,
  • Umiejętność pracy w zespole, umiejętność współpracy z partnerami wewnątrz organizacji oraz partnerami zewnętrznymi,
  • Samodzielność, dobra organizacja pracy,
  • Duża wiedza ogólna z zakresu gospodarki, polityki, spraw społecznych; śledzenie bieżących wydarzeń publicznych, zainteresowanie nowymi trendami w gospodarce, polityce, społeczeństwie,
  • Biegła znajomość języka angielskiego (min. C1).

Mile widziane:

• Znajomość języka rosyjskiego lub innego języka obcego,
  • Umiejętność obsługi programów graficznych.

W zamian oferujemy:

• Stabilne zatrudnienie na podstawie umowy o pracę w pełnym wymiarze czasu pracy,
  • Pracę w renomowanej organizacji i realne perspektywy rozwoju,
  • Pracę w młodym i dynamicznym zespole,
  • Możliwość inicjowania projektów i konferencji nt. bieżących trendów i innych ważnych zagadnień prawno-gospodarczych.
CV należy przesyłać za pomocą przycisku aplikowania.
Uprzejmie prosimy o zamieszczenie klauzuli zgody na przetwarzanie danych osobowych dla procesu rekrutacji zgodnie z przepisami rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych.
KLAUZULA INFORMACYJNA
Zgodnie rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych („RODO”), informujemy, iż:
  1. Administratorem Pani/Pana danych osobowych jest KRAJOWA IZBA GOSPODARCZA z siedzibą w 00-074 Warszawa, ul. Trębacka 4, www.kig.pl, tel. 22-630-96-00, email: rodo@kig.pl.
  2. Pani/Pana dane osobowe są przetwarzane w celu przeprowadzenia procesu rekrutacji na w/w stanowisko, na podstawie art. 6 ust. 1 lit. a, tj. w oparciu o zgodę na przetwarzanie danych osobowych.
  3. Odbiorcami Pani/Pana danych osobowych są podmioty mogące wykazać się podstawą prawną z art. 6 ust. 1 RODO oraz podmioty, którym Administrator powierzył przetwarzanie danych osobowych (podmioty przetwarzające) na podstawie zawartych umów.
  4. Pani/Pana dane osobowe będą przechowywane 1 miesiąc od zakończenia procesu rekrutacji lub do momentu cofnięcia zgody na przetwarzanie danych osobowych.
  5. Przysługuje Pani/Panu prawo dostępu do treści swoich danych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do cofnięcia zgody w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  6. Jeśli uzna Pani/Pan, iż przetwarzanie danych osobowych dotyczących Pani/Pana narusza przepisy RODO, przysługuje Pani/Panu prawo wniesienia skargi do organu nadzorczego – Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
  7. Podanie danych jest dobrowolne, jednak bez ich podania nie będzie możliwe uczestniczenie Pani/Pana w procesie rekrutacji na w/w stanowisko.