Home / Praca  / media-press.tv SA

media-press.tv SA

Agencja prasowa media-press.tv SA jest największym dostawcom danych o programie telewizyjnym dla wydawców prasowych i elektronicznych w Europie dostarczając dane pochodzące od blisko 5000 stacji telewizyjnych oraz zaawansowane systemy informatyczne do edycji tych danych oraz ich publikacji. Grupa media press obecna jest bezpośrednio w 12 krajach europejskich a w pozostałych działa poprzez sieć partnerską. Centrala firmy znajduje się w Krakowie. Zatrudniamy ponad 500 osób w całej Europie. Grupa obsługuje blisko 500 klientów, wśród których znajdują się największe wydawnictwa prasowe takie jak Bauer Media, Bertelsmann, Axel Springer oraz operatorzy kablowi i satelitarni dla których dostarczany dane dla serwisów EPG, jak np. nc+, Sky, UPC, M7, Eutelsat, Canal+.

Efekty naszej pracy ogląda ponad 100 milionów osób w całej Europie. Docierają one do nich w postaci programu telewizyjnego, publikowanego w magazynach telewizyjnych lub jako serwisy EPG, VOD, OTT wyświetlane na ekranach telewizorów, tabletów czy smartphonów.

W zawiązku z dalszym, intensywnym rozwojem poszukujemy kandydatów na stanowisko:

Redaktor działu Sport

Miejsce pracy: Kraków

Opis stanowiska:

Osoba zatrudniona na tym stanowisku będzie odpowiedzialna za kompleksowe zarządzanie bazą danych o sportowych programach telewizyjnych. Nadzór będzie dotyczył zwłaszcza struktury wydarzeń sportowych i ich powiązań z audycjami emitowanymi przez stacje telewizyjne całego kontynentu. Ponadto do zadań redaktora należeć będzie dbanie o kompletność informacji o relacjonowanych wydarzeniach. Dodatkowo, osoba ta będzie koordynować pracę redaktorów sportowych, pracujących w międzynarodowych strukturach firmy i nadzorować realizację polityki jakości firmy. Do zadań osoby będzie też należało organizowanie szkoleń wewnętrznych, reprezentowanie firmy na zewnątrz oraz współpraca nad rozwojem serwisów z informacjami sportowymi naszej firmy.

Wymagania:

• interdyscyplinarna wiedza na temat sportu i organizowanych turniejów na poziomie lokalnym i globalnym
  • ogólna znajomość technologii informatycznych związanych z przetwarzaniem informacji (bazy danych, kategoryzowanie, tagowanie)
  • znajomość języka angielskiego lub niemieckiego, umożliwiająca rozumienie treści opisów audycji sportowych i pozwalająca na komunikację z międzynarodowym zespołem redakcyjnym
  • każdy dodatkowy język będzie dużym atutem
  • doskonała organizacja pracy i samodyscyplina
  • umiejętność pracy w zespole
  • mile widziane doświadczenie w pracy o zbliżonym charakterze

Oferujemy:

• stabilne zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
  • wynagrodzenie zasadnicze oraz premię
  • prywatną opiekę lekarską
  • kafeterię MyBenefit
  • kartę Multisport
  • bilety do kina
  • pracę w międzynarodowym środowisku wśród pasjonatów mediów i nowych technologii

Zainteresowane osoby prosimy o przesłanie CV za pomocą przycisku Aplikuj.

W temacie wiadomości prosimy o wskazanie numeru referencyjnego stanowiska.

Prosimy o zawarcie w aplikacji klauzuli zgody, o jednej z niżej podanych treści:
Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w mojej aplikacji przez firmę Media-Press.TV S.A. z siedzibą w Krakowie, w celu przeprowadzenia obecnego procesu rekrutacyjnego.
LUB

Wyrażam zgodę na przetwarzanie danych osobowych zawartych w mojej aplikacji przez firmę Media-Press.TV S.A. z siedzibą w Krakowie, w celu przeprowadzenia obecnego postępowania rekrutacyjnego oraz w kolejnych naborach kandydatów, w tym naborach na inne stanowiska.

Przesłanie dokumentów aplikacyjnych jest jednoznaczne z przyjęciem do wiadomości, że administratorem Twoich danych osobowych jest Media-Press.TV S.A. z siedzibą w Krakowie, ul. Karola Szymanowskiego 1/15, 30-047 Kraków.
Podanie danych osobowych w dokumentach aplikacyjnych jest dobrowolne, ale również konieczne do przeprowadzenia procesu rekrutacyjnego. Konsekwencją niepodania danych osobowych będzie brak możliwości przeprowadzenia postępowania rekrutacyjnego. Dane osobowe przetwarzane będą na podstawie art. 6 ust. 1 pkt. a ogólnego rozporządzenia o ochronie danych osobowych z 27 kwietnia 2016 r (tzw. RODO).
Masz prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz prawo ich sprostowania, usunięcia, ograniczenia przetwarzania, prawo do przenoszenia danych, prawo do wniesienia sprzeciwu, prawo do cofnięcia zgody na ich przetwarzanie w dowolnym momencie bez wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem. Ponadto przysługuje Ci prawo wniesienia skargi na przetwarzanie danych do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych.
Odbiorcami danych mogą być podmioty działające na zlecenie administratora danych na podstawie zawartych umów powierzenia przetwarzania, w szczególności podmiotami, uczestniczącymi w procesie rekrutacji i zatrudnienia.
Dane osobowe przetwarzane będą do czasu zakończenia prowadzenia rekrutacji, nie dłużej jednak niż przez sześć miesiące od dnia przesłania CV lub w okresie nie dłuższym niż trzy lata od zakończenia procesu rekrutacyjnego, o ile udzielono zgody na przetwarzanie danych w rekrutacjach przyszłych. Dane osobowe kandydatów nie będą podlegały zautomatyzowanemu przetwarzaniu.
Zastrzegamy sobie możliwość kontaktu z wybranymi kandydatami.