Home / Z życia mediów  / Najwięcej widzów przybyło „Teleexpressowi” i „Wiadomościom”

Najwięcej widzów przybyło „Teleexpressowi” i „Wiadomościom”

W lipcu, wśród programów informacyjnych, największy procentowy wzrost widzów odnotowały „Teleexpress” i „Wiadomości” TVP1. Najchętniej oglądanym serwisem były zaś „Fakty” TVN.

Program informacyjny TVN-u w lipcu oglądało średnio 2,24 mln widzów. W porównaniu do tego samego miesiąca ubiegłego roku serwis ten stracił 0,30 proc. widzów – wynika z danych Nielsen Audience Measurement. Uwzględniając dane z TVN24 BiS „Fakty” oglądało 2,44 mln widzów (wzrost o 0,99 proc.).

Na drugim miejscu znalazły się „Wiadomości” TVP1, których widownia na głównej antenie zwiększyła się aż o 13,22 proc. do 1,80 mln oglądających. Łącznie z widzami TVP Info, program ten gromadził przed telewizorami 2,26 mln osób (wzrost o 14,23 proc.).

Biorąc pod wagę wyniki z głównych anten, trzecią pozycję zajęły „Wydarzenia” Polsatu, których widownia, po wzroście o 8,34 proc., wyniosła 1,75 mln osób. Uwzględniając oglądających na antenie Polsatu News, program ten osiągnął wynik na poziomie 1,88 mln widzów (wzrost o 6,55 proc.).

Kolejne miejsce przypadło „Teleexpressowi” TVP1, z widownią na poziomie 1,60 mln osób, po wzroście o 13,28 proc. Gdy jednak uwzględnimy widzów z TVP Info, program ten wyprzedza „Wydarzenia” Polsatu. Średnia oglądalność „Teleexpress” wynosiła bowiem w takim przypadku 2,09 mln osób (wzrost o 15,21 proc.).

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl