Home / Praca  / Ośrodek Przetwarzania Informacji – Państwowy Instytut Badawczy – Redaktor / ka

Ośrodek Przetwarzania Informacji – Państwowy Instytut Badawczy – Redaktor / ka

W związku z dynamicznym rozwojem, OPI PIB poszukuje osoby na stanowisko:
Redaktora (-ki)

Miejsce pracy: Warszawa

Liczba etatów: 1

Zakres obowiązków:

• przygotowywanie tekstów i tworzenie materiałów multimedialnych poświęconych nowym technologiom i sztucznej inteligencji (SI);
  • analizowanie trendów technologicznych pod kątem ich konsekwencji społecznych, gospodarczych i cywilizacyjnych;
  • obsługa dziennikarska sympozjów, zjazdów i konferencji naukowych poświęconych nowym technologiom i SI;
  • nawiązywanie kontaktów w środowisku naukowym i technologicznym.

Wymagania:

• wykształcenie wyższe;
  • doświadczenie w pracy w redakcji portalu internetowego/gazety/tygodnika;
  • szeroka orientacja w problematyce sztucznej inteligencji i nowych technologii;
  • udokumentowane publikacje na temat nowych technologii;
  • umiejętność kreowania tematów w sposób interesujący i nieoczywisty;
  • umiejętność analizowania i interpretacji trendów technologicznych pod kątem ich konsekwencji społecznych, gospodarczych i kulturowych;
  • komunikatywność;
  • gotowość do częstych wyjazdów;
  • znajomość jęz. angielskiego na poziomie B2.

Dodatkowym atutem będzie umiejętność obsługi programu WordPress oraz umiejętność promowania materiałów redakcyjnych w mediach społecznościowych.

Oferujemy:

• stabilne zatrudnienie, rynkowe wynagrodzenie
  • prestiżowe projekty
  • szkolenia, konferencje, warsztaty naukowe
  • miła atmosfera pracy
  • dofinansowanie
    do prywatnej opieki medycznej
  • doskonała lokalizacja
  • dogodny dojazd
    metro, tramwaj, autobus i własny parking
line

Ośrodek Przetwarzania Informacji – Państwowy Instytut Badawczy jest jednostką naukową, która tworzy inteligentne systemy informatyczne w najnowszych technologiach, prowadzi badania i realizuje projekty z wykorzystaniem sztucznej inteligencji.

line
Prosimy o przesłanie minimum 2, maksimum 3 tekstów autorskich (jeden o długości do ok. 1800 znaków, drugi o długości ok. 2000-5000 znaków licząc ze spacjami) nt. nowych technologii i/lub sztucznej inteligencji.
Aplikacje zawierające CV prosimy przesyłać klikając w przycisk:
line

Jeżeli chcesz brać udział w przyszłych rekrutacjach dołącz poniższe oświadczenie:

„Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w zgłoszeniu rekrutacyjnym przez Ośrodek Przetwarzania Informacji – Państwowy Instytut Badawczy z siedzibą w Warszawie przy al. Niepodległości 188B, na potrzeby przyszłych rekrutacji.”

Klauzula informacyjna dot. danych osobowych

1. Administratorem danych osobowych zawartych w zgłoszeniu rekrutacyjnym jest Ośrodek Przetwarzania Informacji Państwowy Instytut Badawczy
    z siedzibą w Warszawie przy al. Niepodległości 188B wpisany do rejestru przedsiębiorców, prowadzonego przez Sąd Rejonowy dla m. st. Warszawy Sąd Gospodarczy XII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego pod numerem: 0000127372, NIP: 525-000-91-40, REGON: 006746090.
  2. Administrator danych wyznaczył Inspektora Ochrony Danych, z którym w sprawach dotyczących danych osobowych istnieje możliwość kontaktu za pośrednictwem adresu mailowego: iod@opi.org.pl
  3. Celem przetwarzania danych jest przeprowadzenie procesu rekrutacji na stanowisko na które aplikuje kandydat. Dane przetwarzane są na podstawie kodeksu pracy (zgodnie z RODO – art. 6 ust. 1 lit. c), a w pozostałym zakresie na podstawie zgody kandydata wyrażonej przez wyraźne działanie potwierdzające polegające na zawarciu danych w zgłoszeniu aplikacyjnym i ich wysłaniu (art. 6 ust. 1 lit. a) RODO). Jeżeli kandydat wyrazi odrębną, dobrowolną zgodę dane będą przetwarzane do celów przyszłych rekrutacji (art. 6 ust. 1 lit. a) RODO).
  4. Dane osobowe kandydatów nie będą przekazywane żadnym odbiorcom danych.
  5. Dane osobowe przetwarzane będą przez okres niezbędny do przeprowadzenia procesu rekrutacji i wyłonienia kandydata, a dla przyszłych rekrutacji przez okres do 6 miesięcy od ich pozyskania. Wskazany okres przetwarzania może ulec skróceniu, odpowiednio do momentu wniesienia sprzeciwu, cofnięcia zgody lub ustania celu przetwarzania.
  6. Kandydatom przysługuje prawo żądania od Administratora; dostępu do treści swoich danych osobowych, ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania oraz prawo cofnięcia zgody.
  7. Cofnięcie zgody może nastąpić w dowolnym momencie bez podania przyczyn i wpływu na zgodność z prawem przetwarzania, którego dokonano na podstawie zgody przed jej cofnięciem.
  8. Administrator informuje również o prawie wniesienia skargi do organu nadzorczego (Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych).
  9. Podanie danych jest dobrowolne, jednak niezbędne do uczestnictwa kandydata w procesie rekrutacji.
  10. Wyrażone zgody kandydatów można wycofać kontaktując się z Administratorem za pośrednictwem adresu e-mail: kariera@opi.org.pl, telefonicznie pod nr 22 570 14 00 lub przesyłając żądanie na adres siedziby.