Home / Z życia mediów  / Piotr Kaczkowski opuszcza Trójkę

Piotr Kaczkowski opuszcza Trójkę

Legendarny dziennikarz radiowy Piotr Kaczkowski, po 57 latach pracy, rozstaje się z Programem 3 Polskiego Radia.

O swojej decyzji poinformował w krótkim oświadczeniu, które zostało udostępnione w mediach społecznościowych.

„Dzień dobry Domku. Te słowa przez pół wieku towarzyszyły mi na progu Myśliwieckiej 3/5/7. Marzyłem, że tak będzie zawsze. Niestety, od szeregu już lat, dzień po dniu, coraz bardziej blakły i więzły mi w gardle. Decyzja dojrzewała we mnie od dawna. Dziś chciałbym Państwu podziękować za lata wsparcia, wspólnych wzruszeń, dzielenia się muzyką i słowem. Miałem piękne życie radiowe. Mam nadzieję, że jeszcze wróci. W Trójce kierowanej z miłością i szacunkiem przez kompetentnych ludzi” – napisał Piotr Kaczkowski.

Dziennikarz z Programem 3 Polskiego Radia związany był od 1963 roku, zajmował się głównie muzyką rockową. W 2014 roku przeszedł na emeryturę, ale nadal prowadził autorskie programy.

Po zamieszaniu z ostatnim notowaniem Listy Przebojów Trójki z rozgłośni odeszli Marek Niedźwiecki, Hirek Wrona, Marcin Kydryński (pisaliśmy o tym tutaj) oraz Agnieszka Szydłowska (pisaliśmy o tym tutaj). Współpracę ze stacją zakończył też Michał Olszański, który był związany z Trójką od 25 lat. Z pracy w Trójce zrezygnował również jej dyrektor muzyczny Piotr Metz (pisaliśmy o tym tutaj).

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, fot. Wikipedia