Home / Praca  / Polska Press Sp. z o.o.

Polska Press Sp. z o.o.

Polska Press Grupa to ogólnopolski koncern medialny, zatrudniający w Polsce około 3000 osób. Dostarczamy najnowocześniejsze rozwiązania w zakresie komunikacji z rynkiem dla naszych klientów i czytelników Gazety Wrocławskiej. Rozwijając własną sieć portali informacyjnych m.in. GazetaWroclawska.pl, społecznościowych oraz biznesowych, skupiamy się na rozwoju technologii i multimediów. Dbamy przy tym, o stały rozwój unikalnych na rynku, kompetencji naszych pracowników w obszarze rozwiązań internetowych i mobilnych.

Poszukujemy kandydatów na stanowisko:

Dziennikarz

Miejsce pracy: Jelenia Góra, Wałbrzych

Zapraszamy osoby:

• Znające tematykę Dolnego Śląska, zainteresowane sprawami ludzi, z doświadczeniem dziennikarskim

Zadania:

• Tworzenie własnych lokalnych materiałów dziennikarskich (tekst, foto, wideo)
  • Obsługa konferencji prasowych oraz tworzenie materiałów zleconych.
  • Redagowanie i zarządzanie serwisami internetowymi
  • Utrzymywanie i rozbudowywanie sieci kontaktów dziennikarskich.
  • Obsługa i aktywność w kanałach social media redakcji.

Wymagania:

• Mile widziane doświadczenie w pracy na stanowisku dziennikarza, najchętniej w lokalnym portalu, lokalnych mediach elektronicznych.
  • Umiejętność obsługi systemów CMS, umiejętność tworzenia materiałów wideo, pracy z kamerą, podstaw montażu newsowych materiałów wideo.
  • Prawo jazdy kategorii b, mile widziany własny samochód.
  • Kreatywność, otwartość, umiejętność budowania i podtrzymywania dobrej współpracy i komunikacji z innymi ludźmi, dokładność i sumienność, zaangażowanie w pracy, wszechstronna wiedza.
  • Samodzielność i bardzo dobra organizacji pracy własnej.
  • Duże umiejętności i wiedza z zakresu nowoczesnych, wielomedialnych metod i narzędzi tworzenia i redagowania materiałów dziennikarskich.
  • Znajomość prawa prasowego i prawa autorskiego.
  • Aktywność w social media.
  • Duża wiedza ogólna i zainteresowanie wydarzeniami miejskimi i regionalnymi oraz polityczno-społecznymi.

Oferujemy:

• Pracę na pełen etat.
  • Możliwość szybkiego rozwoju zawodowego na wielu płaszczyznach
  • Szkolenia teoretyczne i praktyczne z zakresu pracy z narzędziami wielomediowymi.
  • Pracę przy bardzo ciekawym projekcie medialnym
  • Dobrą atmosferę i warunki pracy.
Jeżeli odpowiedziałeś TAK na większość informacji które zawarliśmy w naszym ogłoszeniu to dołącz do nas i razem z nami osiągaj sukces!
Oferty zawierające cv oraz próbkę trzech własnych materiałów dziennikarskich prosimy przesyłać drogą elektroniczną.
Więcej informacji o firmie: www.polskapress.pl