Home / Praca  / Portal polskieradio.pl

ogłasza rekrutację na stanowisko

Redaktor działu „Historia”

Miejsce pracy: Warszawa

Co będzie należało do Twoich obowiązków:

• pisanie tekstów dziennikarskich o tematyce historycznej
  • opracowywanie i spisywanie archiwalnych dźwięków radiowych na potrzeby portalu
  • poszukiwanie tematów oraz proponowanie nowego sposobu ujęcia aktualnych wydarzeń;
  • współpraca z zespołem przy tworzeniu specjalnych serwisów historycznych

Nasze wymagania:

• wykształcenie historyczne
  • doświadczenie w dziennikarstwie online, kreatywność i samodzielność w opracowywaniu treści, lekkie pióro
  • sprawne poruszanie się w systemie CMS, podstawowa znajomość programów do edycji zdjęć;
  • orientacja w świecie mediów społecznościowych m.in Twitter i Facebook oraz znajomość narzędzi analitycznych;
  • wielozadaniowość, umiejętność działania pod presją czasu

Co oferujemy:

• pracę w nowoczesnym, rozbudowującym się serwisie internetowym Polskiego Radia
  • współpracę z największymi radiowymi antenami Polskiego Radia
  • możliwość elastycznego zaplanowania grafiku;
  • szanse rozwoju zawodowego i awansu;
  • przyjazną atmosferę i pracę w młodym, zaangażowanym zespole.

Prosimy o zamieszczenie w ofercie następującej klauzuli wraz z podpisem:

Wyrażam zgodę na przetwarzanie moich danych osobowych, zawartych w życiorysie, liście motywacyjnym i innych załączonych dokumentach, przez Polskie Radio S.A. z siedzibą w Warszawie, al. Niepodległości 77/85, 00-977 Warszawa, w celach przeprowadzenia procesu rekrutacyjnego na stanowisko Redaktor działu „Historia”, jak również na potrzeby ewentualnych powtórzonych procesów rekrutacyjnych na to samo stanowisko, w okresie następnych 6 miesięcy.

Zostałem/am poinformowany, że:

Administratorem Danych jest Polskie Radio S.A. Dane będą przetwarzane, zgodnie z wymogami przepisów prawa, na podstawie udzielonej zgody, w okresie 6 miesięcy od zakończenia procesu rekrutacyjnego, wyłącznie w celach, których dotyczy zgoda. Na podstawie przekazanych danych osobowych nie będą podejmowane decyzje w sposób zautomatyzowany, nie będą one również podlegały dalszemu powierzaniu, ani udostępnianiu, za wyjątkiem przypadków przewidzianych w przepisach prawa powszechnego oraz w związku z realizacją celu przetwarzania. Dane nie będą przekazywane poza Europejski Obszar Gospodarczy lub do organizacji międzynarodowej.

Przysługuje mi prawo dostępu do danych osobowych oraz ich poprawiania, modyfikacji, uzupełnienia, przenoszenia
a także prawo do ograniczenia przetwarzania danych i do ich usunięcia. Przysługuje mi również prawo wniesienia skargi do właściwego organu nadzorczego.

Podanie danych i złożenie niniejszego oświadczenia jest dobrowolne, jednak niezbędne do realizacji celu przetwarzania. Mam prawo odwołania wyrażonej zgody w każdym czasie, co będzie skutkowało zaprzestaniem przetwarzania danych, nie będzie natomiast miało wpływu na legalność przetwarzania danych przed datą odwołania zgody.

Administrator Danych poinformował mnie, że w sprawach związanych z moimi danymi należy kontaktować się z Inspektorem Ochrony Danych, e-mail: iod@polskieradio.pl, tel. 22 645 34 03.

…………………………………..………………………………..

(data i podpis osoby biorącej udział w rekrutacji)

Uprzejmie informujemy, że odpowiemy tylko na wybrane oferty.

Zgłoszenia (CV i portfolio) prosimy przesyłać za pomocą przycisku aplikowania, w tytule  wiadomości wpisując: „Redaktor historia”.

Uwagi dodatkowe:
  1. Polskie Radio S.A. zastrzega sobie prawo do skontaktowania się tylko z wybranymi kandydatami.
  2. Polskie Radio S.A. może w każdym czasie, bez podania przyczyn, zakończyć rekrutację bez wyłaniania kandydatów.