Home / Praca  / STOWARZYSZENIE CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI OBYWATELSKIEJ CREO

STOWARZYSZENIE CENTRUM ROZWOJU EDUKACJI OBYWATELSKIEJ CREO

Stowarzyszenie Centrum Rozwoju Edukacji Obywatelskiej CREO to organizacja pozarządowa z 15 letnim doświadczeniem. Misją naszej organizacji jest rozwijanie społeczeństwa obywatelskiego oraz propagowanie idei wolontariatu. Zależy nam na budowaniu społeczeństwa empatycznego, wolnego od stereotypów, świadomego potrzeb drugiego człowieka i otwartego na podejmowanie inicjatyw na rzecz innych.

W tym celu organizujemy liczne inicjatywy i akcje społeczne, w które angażujemy praktycznie wszystkie grupy wiekowe, począwszy od dzieci i młodzieży, poprzez studentów, osoby dorosłe, aż po seniorów. Prowadzimy działania wspierające zarówno wolontariat szkolny i akademicki, jak również wolontariat pracowniczy oraz senioralny. Posiadamy status Organizacji Pożytku Publicznego.

Wśród naszych działań priorytetowo traktujemy obszar edukacji i wychowania najmłodszych. Z tą myślą już od kilku lat rozwijamy dwa innowacyjne programy edukacyjne dla szkół – WIELKODUCHY – dedykowany do szkół podstawowych oraz WOLONTARIAT Z KLASĄ – skierowany do szkół ponadpodstawowych. Celem obu programów jest kompleksowe wsparcie placówek edukacyjnych w rozwijaniu wolontariatu szkolnego. Na ten moment współpracuje z nami już ponad 80 szkół w Wielkopolsce, gdzie w wolontariat angażuje się już ponad 1500 uczniów i uczennic.

Obecnie nasza organizacja jest na etapie wdrażania bardzo ambitnego planu rozwoju obu programów edukacyjnych, który przede wszystkim przyczyni się do znacznego zwiększenia liczby współrpacujących z nami szkół, rozszerzenia działalności na cała Polskę oraz stworzenia nowych, innowacyjnych narzędzi edukacyjnych. Na realizację tego planu organizacja (jako jedna z nielicznych w Polsce) otrzymała grant z Programu Rozwoju Organizacji Obywatelskich.

W związku z dynamicznym rozwijaniem naszej organizacji poszukujemy do naszego Zespołu osoby na stanowisko:

Specjalista / Specjalistka ds. PR i Fundrasingu

Miejsce pracy: Poznań

Do zadań osoby zatrudnionej na tym stanowisku należeć będzie:

• opracowanie i wdrożenie strategii PR i fundraisingu w organizacji
  • budowanie pozytywnego wizerunku organizacji
  • reprezentowanie organizacji w mediach
  • realizacja działań promocyjnych w projektach realizowanych przez organizację
  • przygotowywanie materiałów informacyjno-promocyjnych
  • administrowanie stronami internetowymi oraz rozwijanie profili organizacji w mediach społecznościowych
  • przygotowanie i prowadzenie kampanii 1%
  • opracowanie ofert współpracy organizacji z darczyńcami komercyjnymi
  • nawiązywanie i utrzymywanie relacji z darczyńcami prywatnymi i komercyjnymi
  • pozyskiwanie środków finansowych i rzeczowych na działanie organizacji
  • prowadzenie bazy danych aktualnych i potencjalnych darczyńców
  • monitorowanie, analizowanie i raportowanie podejmowanych działań

Idealnego kandydata/kandydatkę powinno cechować:

• wykształcenie wyższe
  • doświadczenie w pracy w obszarze PR (np. w agencji PR, CSR, mediach)
  • wysoka kultura osobista, łatwość i swoboda w nawiązywaniu kontaktów
  • umiejętności prezentacyjne
  • świetna organizacja pracy
  • komunikatywność, optymizm, entuzjazm, kreatywność, gotowość do pracy w zespole
  • znajomość środowiska NGO
  • umiejętność pisania i redagowania tekstów
  • znajomość mediów społecznościowych
  • mile widziane doświadczenie w obszarze fundraisingu
  • znajomość języka angielskiego na poziomie umożliwiającym swobodną komunikację w mowie i w piśmie

Oferujemy:

• stabilne warunki zatrudnienia
  • zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę
  • pracę w rozwijającej się organizacji o charakterze ogólnopolskim
  • podstawowe narzędzia pracy (własne stanowisko pracy, komputer, telefon)
  • budżet na działania PR i fundraisingowe
  • możliwość rozwoju i realizacji własnych pomysłów
  • sfinansowanie udziału w szkoleniach, kursach i konferencjach
  • pracę w fantastycznym zespole doświadczonych pracowników pozarządowych
  • zdobycie wartościowych doświadczeń przy współtworzeniu innowacyjnych projektów społecznych o charakterze ogólnopolskim

Na zgłoszenia czekamy do 27 listopada. Zastrzegamy sobie możliwość skontaktowania się tylko z wybranymi osobami.

Aplikacje zawierające list motywacyjny oraz CV prosimy kierować poprzez zgłoszenie w serwisie pracuj.pl

Klikając w przycisk „Aplikuj”, „Aplikuj teraz” lub w inny sposób wysyłając zgłoszenie rekrutacyjne do Stowarzyszenia Centrum Rozwoju Edukacji Obywatelskiej CREO z siedzibą w Poznaniu (Pracodawca, Administrator danych), zgadzasz się na przetwarzanie przez Pracodawcę/Administratora danych Twoich danych osobowych zawartych w zgłoszeniu rekrutacyjnym w celu przeprowadzenia rekrutacji na stanowisko wskazane w ogłoszeniu.

Pełną informację odnośnie przetwarzania Twoich danych osobowych znajdziesz tutaj.