Home / Praca  / SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny

SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny

SWPS Uniwersytet Humanistycznospołeczny to niepubliczna uczelnia akademicka prowadząca działalność badawczą oraz oferująca studia o profilu praktycznym i akademickim w Warszawie, Wrocławiu, Sopocie, Poznaniu i Katowicach.

Uczelnia należy do grona najbardziej aktywnych ośrodków badawczych w Polsce, a jej pracownicy mają realny wpływ na rozwój wielu dziedzin nauki. Wyniki prowadzonych przez nich badań znajdują zastosowanie w różnych obszarach gospodarki i życia społecznego. Na uczelni działa kilkanaście jednostek badawczych prowadzących interdyscyplinarne projekty.

Zespół Uniwersytetu SWPS tworzy ponad 700 osób – pracowników akademickich i pionu biznesowo-organizacyjnego. Uczelnia jest atrakcyjnym miejscem rozwoju zawodowego, zapewnia system atrakcyjnych benefitów pracowniczych. Tworzymy zróżnicowane i współdziałające środowisko profesjonalistów ceniących pracę na rzecz studentów, tworzenie wiedzy i jej praktyczne wykorzystanie. Pracownikami i współpracownikami uczelni są wybitni naukowcy, odnoszący sukcesy praktycy, artyści i przedstawiciele świata mediów. W związku z dynamicznym rozwojem uczelni poszukujemy kandydatek i kandydatów na stanowisko:

Redaktor strony internetowej

Miejsce pracy: Warszawa
RSI/2019/11/04

Redakcja strony internetowej jest sekcją Działu Marketingu Uniwersytetu SWPS. Zajmujemy się przygotowaniem treści i administrowaniem m.in. następujących serwisów:

• serwis korporacyjny – www.swps.pl
  • serwis rekrutacyjny – www.studia.swps.pl
  • strony contentowe uczelni: Strefa Psyche – www.psyche.swps.pl, Strefa Zarządzania – www.zarzadzanie.swps.pl, Strefa Prawa – www.prawo.swps.pl, Strefa Kultur – www.kultura.swps.pl, Strefa Designu – www.design.swps.pl.

Kluczowa w naszej pracy jest szybkość działania połączona z dbałością o realizację celów komunikacyjnych.

Zakres zadań:

• Przygotowywanie materiałów zgodnie z planami redakcyjnymi oraz tworzenie tekstów o wydarzeniach na naszej uczelni;
  • Redagowanie materiałów ofertowych i wizerunkowych;
  • Redagowanie materiałów eksperckich oraz tworzenie tekstów autorskich;
  • Przeprowadzanie wywiadów;
  • Współpraca z ekspertami z Uniwersytetu SWPS oraz spoza uczelni;
  • Codzienna obsługa CMS – umieszczanie artykułów na stronie, aktualizacja i archiwizowanie materiałów na stronie.

Od kandydatów oczekujemy:

• Biegłej znajomości języka polskiego potwierdzonej wykształceniem kierunkowym i/lub podyplomowym;
  • Łatwości i swobody w pisaniu, znajomości podstaw współczesnej stylistyki, umiejętność analizy i interpretacji tekstów, wyszukiwania informacji, znajomości zasad redagowania oraz konwencji redakcyjnych;
  • Doświadczenia w zakresie redakcji tekstów do Internetu (doświadczenie z zakresu obsługi systemów CMS będzie dodatkowym atutem).

Oferujemy:

• Zatrudnienie w oparciu o umowę o pracę na pełen etat
  • Pracę w profesjonalnym i przyjaznym otoczeniu, wśród wybitnych profesorów, znakomitych naukowców i opiniotwórczych ekspertów
  • Pracę w przyjaznej atmosferze w kilkuosobowym zespole
  • Zniżki na studia magisterskie, doktoranckie i podyplomowe dla pracownika i jego rodziny
  • Dofinansowanie do prywatnej opieki medycznej dla pracownika i jego rodziny
  • Możliwość skorzystania z dofinansowania do pakietu Multisport i Multibenefit
  • Zniżki na kursy językowe
  • Możliwość dołączenia do ubezpieczenia grupowego na preferencyjnych warunkach

CV wraz z linkami do przykładowych tekstów prosimy przesłać za pośrednictwem przycisku APLIKUJ.

Informujemy, że skontaktujemy się z wybranymi kandydatami.