Home / Z życia mediów  / Mikołaj Kunica żegna się z WP. Będzie naczelnym serwisu Business Insider Polska

Mikołaj Kunica żegna się z WP. Będzie naczelnym serwisu Business Insider Polska

Po roku pracy z Wirtualnej Polski odchodzi Mikołaj Kunica. Nie przyjął proponowanej mu funkcji dyrektora programowego obszaru biznesu i finansów. Ringier Axel Springer Polska poinformował zaś, że od lutego 2020 roku Kunica będzie nowym redaktorem naczelnym serwisu Business Insider Polska.

W Wirtualnej Polsce Kunica pracował od września 2018 r., kiedy to objął funkcje dyrektora zarządzającego i redaktora naczelnego obszaru biznesowo-finansowego. Od lutego 2019 r. prowadził też program  „Biznes mówi”. Niedawno na stanowisku dyrektora zarządzającego obszaru biznesu i finansów zastąpił go Rafał Warecki, natomiast redaktorem naczelnym serwisów Money.pl i WP Finanse został Sebastian Ogórek.

Mikołaj Kunica przez wiele lat był dziennikarzem telewizyjnym (TVN, TVP, RTL7), potem pełnił m.in. funkcje dyrektora biura komunikacji w Grupie Ergo Hestia i dyrektora ds. komunikacji i PR w spółce Polskie Inwestycje Rozwojowe.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, fot. WP