Agnieszka Sadowska odeszła z Agory

Członkini zarządu Agory (m.in. wydawca „Gazety Wyborczej”) Agnieszka Sadowska zrezygnowała z pełnionej funkcji.

O tym, że Sadowska odejdzie z Agory firma poinformowała już w lipcowym komunikacie dla inwestorów. Jako powód rezygnacji z funkcji członkini zarządu podano wówczas „inne plany zawodowe”. W środę, 20 października w komunikacie giełdowym Agora podała wiadomość, że „w dniu 20 października 2021 r. Spółka otrzymała od Pani Agnieszki Sadowskiej rezygnację z pełnienia funkcji członkini Zarządu i udziału w Zarządzie Agory S.A. ze skutkiem natychmiastowym”.

Agnieszka Sadowska z Agorą związana była od 1999 roku, do zarządu została powołana w marcu 2017 roku. Nadzorowała segmenty prasy, internetu i reklamy zewnętrznej.

Kiedy w czerwcu br., po decyzji o połączeniu Wyborcza.pl z Gazeta.pl, wybuchł konflikt redakcji z władzami spółki, zespół „Gazety Wyborczej” żądał odsunięcia Sadowskiej od pełnienia funkcji w zarządzie.

opr. jka, źródła: Agora, Wirtualnemedia.pl