Home / Z życia mediów  / Beata Michniewicz z Trójki została AuTORytetem

Beata Michniewicz z Trójki została AuTORytetem

Laureatką corocznej nagrody studentów dziennikarstwa w kategorii AuTORytet została Beata Michniewicz. Na  dziennikarkę radiowej Trójki wskazało ponad 10 tysięcy studentów z 22 polskich uczelni.

AuTORytet to szczególna kategoria w ramach nagród MediaTory. Studenci z całej Polski wyróżniają nią dziennikarzy i ludzi mediów, od których mogą się uczyć profesjonalizmu, rzetelności oraz najwyższych standardów. Laureatem AuTORytetu może zostać osoba, której dorobek zawodowy prezentuje się na wysokim poziomie merytorycznym i stanowi istotną wartość dla młodego pokolenia dziennikarzy.

– Ta kategoria jest wyjątkowa, ponieważ głosujący – przyszli dziennikarze sami mogą podać i wybrać swój zawodowy wzorzec. Nie podajemy w niej listy nominowanych nazwisk, jak w przypadku innych nominacji – tłumaczy Paulina Bochenek, prezes Stowarzyszenia MediaTory.

Beata Michniewicz statuetkę AuTORytetu odbierze 7 grudnia w Auditorium Maximum Uniwersytetu Jagiellońskiego w Krakowie podczas 13. Gali Finałowej MediaTorów, wówczas to poznamy też zwycięzców pozostałych ośmiu kategorii plebiscytu.

Tytułem AuTORytetu w ubiegłych latach studenci wyróżnili już Marka Niedźwieckiego, Monikę Olejnik, Wojciecha Jagielskiego, Mariusza Szczygła, Ewę Ewart oraz Małgorzatę Szejnert.

Beata Michniewicz w radiowej Trójce pracuje od lat 80. ubiegłego wieku. Obecnie prowadzi m.in. „Puls Trójki” i „Śniadanie Trójki”. Jest pomysłodawczynią plebiscytu Srebrne Usta, w którym wybierane są najbardziej oryginalne wypowiedzi polityków.

jka, źródło: Mediatory.pl, fot. YouTube/Trójka