Home / Z życia mediów  / Bezpłatne warsztaty dla dziennikarzy z Małopolski

Bezpłatne warsztaty dla dziennikarzy z Małopolski

„Pismo. Magazyn opinii” oraz Szkoła Ekopoetyki organizują bezpłatne warsztaty, których celem jest uwrażliwienie mediów regionalnych na kwestie kryzysu klimatycznego. W pilotażowej wersji warsztaty przeznaczone są dla dziennikarzy z Małopolski, bo w tym rejonie kraju powietrze jest zdecydowanie najgorsze.

Warsztaty poprowadzą redaktor naczelna „Pisma” Magdalena Kicińska oraz ceniony reporter Filip Springer. Uczestnicy poznają metody opisywania jednego z największych wyzwań współczesności – kryzysu klimatycznego, zagrożeń z nim związanych i odpowiedzi na pytanie: jakie narzędzia służą opowiadaniu o nich tak, by nie straszyć a edukować.

Wydarzenie, które odbędzie się w formule online 4 i 5 grudnia w godzinach 9:00 – 15:30,  przeznaczone jest łącznie dla 24 dziennikarzy z mediów regionalnych, pracujących na terenie woj. małopolskiego.

Zgłoszenia przyjmowane są do 25 listopada pod adresem: warsztaty@magazynpismo.pl. Każdy z uczestników dodatkowo otrzyma kod na miesięczny dostęp do „Pisma. Magazynu Opinii” wraz z całym archiwum tekstów.

Więcej informacji TUTAJ.

opr. jka, źródło: Fundacja Pismo