Drożej zapłacimy za gazety

Z początkiem nowego roku wzrosły ceny niektórych dzienników. Podrożały m.in. „Przegląd Sportowy”, „Rzeczpospolita” i „Parkiet”.

Cena wydań „Rzeczpospolitej” od poniedziałku do czwartku zwiększyła się z 5,90 do 6,50 zł, numer piątkowy podrożał z 6,30 do 7,30 zł, a sobotnio-niedzielny „Plus Minus” – z 7,30 do 8,50 zł. Mający tego samego wydawcę – Gremi Media – „Parkiet” zmienił cenę z 7,50 na 8,50 zł.

O 20 groszy podrożały niektóre wydania „Przeglądu Sportowego”, numery poniedziałkowe, czwartkowe, piątkowe i sobotnio-niedzielne będą kosztowały 3,90 zł. Bez mian pozostały ceny wydań wtorkowego i środowego, które wynoszą 3 zł. Już z początkiem grudnia, również o 20 groszy podrożał „Fakt”, wydawany tak samo jak PS przez Ringier Axel Springer Polska. Wydania sobotnio-niedzielne, poniedziałkowe, wtorkowe, środowe i czwartkowe tej gazety kosztują 2,50 zł, a piątkowe – 2,80 zł.

Drożej zapłacimy również za niektóre dzienniki regionalne wydawane przez Polska Press. Wzrosły ceny m.in. „Dziennika Zachodniego” ,„Dziennika Łódzkiego”, „Expressu Ilustrowanego” i „Dziennika Bałtyckiego”.

opr. jka, źródło: wirtualnemedia.pl