Home / Z życia mediów  / Gabriela Darmetko żegna się z Trójką

Gabriela Darmetko żegna się z Trójką

Dziennikarka Gabriela Darmetko po 14 latach rozstała się z Polskim Radiem. Pracowała w Trójce, a także w redakcjach Jedynki i Radia BiS.

O swojej decyzji poinformowała na Facebooku.

„Po 14 latach przyszedł czas się pożegnać. Dzisiaj złożyłam wypowiedzenie. Tu zaczęłam moje dorosłe życie, tu poznałam niesamowitych ludzi i przeżyłam miliony cudownych chwil. Rozstaję się z Polskim Radiem, nie z Trójką. Bo Trójka to zespół, który nawet rozsiany po świecie jest zespołem. Bo Trójka to słuchacze, którzy są z nami na dobre i na zle, bo Trójka to stan umysłu. I tego nikt i nic nie zmieni. Do usłyszenia gdzieś, kiedyś… – napisała w poniedziałek dziennikarka.

Gabriela Darmetko pracowała w Trójce w latach 2006-2007, potem związana była z redakcjami Jedynki i Radia BiS. W 2010 roku wróciła do Programu 3 PR. Prowadziła m.in. programy „Prawdy sprawdzone”, „Vlogowskaz” i „Kuchnia z jajem” oraz wydawała audycje „Godzina prawdy” oraz „Winien i ma”. Od czerwca miała program z Piotrem Stelmachem „Byle do trzynastej”.

jka, źródło: Wirtualnemedia.pl, fot. Facebook