Home / Z życia SDP  / Wieczór z Frankiem Sinatrą. ZAPOWIEDŹ

Wieczór z Frankiem Sinatrą. ZAPOWIEDŹ

Legendarny piosenkarz i aktor Frank Sinatra będzie bohaterem kolejnej imprezy z cyklu „Dziennikarze artystom – artyści dziennikarzom”. W rolach gospodarzy spotkania wystąpią Marek Sierocki oraz Joanna i Chris Ernest. Zapraszamy 9 lipca na portal sdp.pl o godz. 18.

Urodził się w biednej rodzinie sycylijskich emigrantów, a dzięki pracy i uporowi został jednym z najsłynniejszych amerykańskich piosenkarzy. Jego magiczny głos uwodzi już kolejne pokolenia. O fenomenie Franka Sinatry opowie popularny dziennikarz muzyczny Marek Sierocki.

Jak można się dobrze bawić, nie tylko przy piosenkach Sinatry, pokażą natomiast Joanna i Chris Ernest – para, która od lat uczy Polaków stepowania. Ona – łodzianka, on londyńczyk, połączył ich taniec. Chris naukę stepowania rozpoczął jako siedmiolatek, przez wiele lat związany był z grupą Tap Dogs. Joanna dla stepowania porzuciła balet.  Podczas „Wieczoru z Sinatrą” nie tylko zaprezentują swoje umiejętności, ale też zaproszą na lekcję stepowania dla początkujących. Podobno, sztuki tej mogą się uczyć już trzylatkowie, a górnej granicy wieku nie ma.

Cykl imprez „Dziennikarze artystom – artyści dziennikarzom” dofinansowano ze środków Narodowego Centrum Kultury w ramach programu „Kultura w sieci”, którego celem jest wsparcie upowszechniania dorobku kultury w internecie w czasie pandemii koronawirusa.