Kanał TVP3 Warszawa będzie nadawany w wysokiej rozdzielczości

Od 15 lutego Telewizja Polska podnosi standard nadawania TVP3 Warszawa do HD. Od tego dnia sygnał w wyższej rozdzielczości ma być dostępny także dla operatorów kablowych i satelitarnych, którzy będą mogli sukcesywnie wprowadzać go do swojej oferty.

Jak podkreśla TVP, podwyższenie standardu nadawania to kolejny krok w budowaniu pozycji TVP3 Warszawa jako źródła ważnych, lokalnych i codziennych informacji z regionów, ale także medium zapewniającego widzom ciekawe audycje publicystyczne, programy edukacyjne i kulturalne oraz magazyny interwencyjne. Przypomina, że w styczniu kanał zaprezentował nową ramówkę. Zadebiutował  w niej m.in. format „Prosto z Mazowsza”, w którym poruszane są tematy o gospodarce, ekonomii, inwestycjach, funduszach oraz inicjatywach społecznych. Premierę miał również magazyn „Z boisk i stadionów Warszawy i Mazowsza” poświęcony tematyce sportowej. Natomiast sztandarowy program publicystyczny TVP3Warszawa  „Zawsze na temat” od stycznia ukazuje się częściej,  pięć razy w tygodniu.

opr. jka, źródło: Telewizja Polska