Home / Z życia mediów  / Nowi prowadzący i odświeżona oprawa muzyczna w Radiu ESKA

Nowi prowadzący i odświeżona oprawa muzyczna w Radiu ESKA

Jan Pirowski i Paweł Karpiński będą gospodarzami popołudniowego programu „Wrzuć Na Luz w Radiu ESKA”.   Nową prowadzącą wieczornego pasma „ImprESKA” została zaś Katarzyna Węsierska.

Jan Pirowski od 2014 roku prowadził pasmo „ImprESKA w Radiu ESKA”. Paweł Karpiński od maja 2018 odpowiada za programowanie muzyki w sieci ESKA i nadal będzie pełnił tę funkcję. W audycji „Wrzuć Na Luz w Radiu ESKA” zastąpią Adama „Alberta” Deczkowskiego i Pawła Pawelca.

Deczkowski będzie teraz pełnił funkcję producenta kreatywnego. Jego obowiązki obejmą tworzenie i realizację nowych formatów rozrywkowych dla porannego i popołudniowego prime time w Radiu ESKA. Paweł Pawelec otrzymał zaś nową propozycję współpracy w ramach Grupy Radiowej Time. Firma nie precyzuje, czy z niej skorzystał.

Katarzyna Węsierska, która została prowadzącą pasmo „ImpESKI” dotychczas pracowała w newsroomie.

Z początkiem września Radio ESKA odświeża też oprawę dźwiękową. Nowe jingle powstały w amerykańskim studiu Benztown oraz studiu produkcyjnym Radia ESKA.

jka, źródło: Grupa ZPR