Home / Z życia mediów  / Nowy program poradnikowy dla rodziców w TVP ABC i TVP Kobieta

Nowy program poradnikowy dla rodziców w TVP ABC i TVP Kobieta

„Od niemowlaka do przedszkolaka” to nowy program adresowany do rodziców małych dzieci. Debiutował na antenie TVP ABC 14 października. Prowadzącą jest prezenterka i tancerka Idę Nowakowską, która niedawno została mama i podzieli się swoimi doświadczeniami.

W każdym odcinku widzowie będą mieli okazję przyglądać się jak Ida radzi sobie z obowiązkami związanymi z pielęgnacją i zdrowiem swojego synka. Podpowiadać jej będą inne, doświadczone mamy, a także eksperci z zakresu opieki nad małym dzieckiem.

Jak informuje TVP w komunikacie prasowym, twórcy magazynu stawiają na rzetelną wiedzę skonsultowaną ze specjalistami – pediatrami, położnymi czy psychologami dziecięcymi. Widzowie dowiedzą się m.in., na co zwrócić uwagę, kąpiąc noworodka, co zabrać na pierwszy spacer oraz jak karmić niemowlę, to tylko wybrane tematy z długiej listy praktycznych porad dla rodziców.

Premierowe odcinki  programu będą nadawane w czwartki o godz. 22 w TVP ABC, a następnie w piątki o godz. 14.55 w TVP Kobieta. Powtórki w TVP Kobieta w niedziele o godz. 07.45.

opr. jka, źródło: TVP