Home / Z życia mediów  / Nowy sezon „Śledztwa Pisma”, reporterskiego serialu podcastowego

Nowy sezon „Śledztwa Pisma”, reporterskiego serialu podcastowego

2 października rusza nowy sezon „Śledztwa Pisma”, reporterskiego serialu podcastowego. Będzie można go posłuchać m.in. na stronie miesięcznika „Pismo”.

Bohaterkami reporterskiej opowieści są trzy dziewczyny – Nicola, Julia i Kamila, uczennice tej samej szkoły, których śmierć wstrząsnęła lokalną społecznością niewielkiej miejscowości na Dolnym Śląsku. Autorka drugiego sezonu „Śledztwa Pisma”, dziennikarka Barbara Sowa,  przez kilka miesięcy odtwarzała losy dziewczyn, rozmawiając z ich rodzinami, przyjaciółmi i przedstawicielami instytucji publicznych.

Serial składa się z 6 odcinków – każdy z nich będzie udostępniany premierowo co tydzień, począwszy od 2 października 2020 r. na stronie sledztwopisma.pl i w kanałach Śledztwa Pisma na platformach audio wideo. Prenumeratorzy miesięcznika „Pismo. Magazyn opinii” oraz subskrybenci „Pisma”, Audioteki i TOK FM Premium będą mogli słuchać każdego odcinka na tydzień przed ich oficjalną premierą, począwszy od 25 września.

„Śledztwo Pisma” to pierwszy polski reporterski serial podcastowy. Odcinki pierwszego sezonu – autorstwa Mirosława Wlekłego, który miały premierę 18 października 2019 r. odsłuchane zostały niemal 600 tysięcy razy.

jka, źródła: Agora, magazynpismo.pl