Home / Z życia mediów  / Ogłoszono nominacje do MediaTorów

Ogłoszono nominacje do MediaTorów

42 dziennikarzy,  5 zespołów redakcyjnych oraz 4 projekty dziennikarskie powalczą o statuetki MediaTorów, wyróżnień przyznawanych przez studentów dziennikarstwa. Laureatów poznamy podczas Gali Finałowej, 7 grudnia w Auditorium Maximum UJ w Krakowie.

Od ponad dziesięciu lat w ramach Plebiscytu MediaTory studenci dziennikarstwa z całej Polski, wybierają ludzi mediów, którzy mogą być dla nich wzorem. Wyróżnienie przyznawane jest w kilku kategoriach: AkumulaTOR, DetonaTOR, InicjaTOR, ObserwaTOR, NawigaTOR, ProwokaTOR, ReformaTOR oraz TORpeda.

Jak podkreśla Paulina Bochenek, prezes Stowarzyszenia MediaTory, cytowana na stronie mediatory.pl: „Tegoroczna lista nominacji odzwierciedla ogrom pracy dziennikarzy, którzy z zaangażowaniem dążyli w zeszłym roku do odkrywania prawdy i budowania świadomości ważnych społecznie problemów. Wszystkie nominowane materiały oraz  projekty medialne są dowodem na to, że rzetelność i misja niezmiennie pozostają fundamentem dziennikarskiego warsztatu.

Najważniejszym wyróżnieniem w Plebiscycie jest tytuł otrzymywany w kategorii AuTORytet. Przyznawany jest dziennikarskim mistrzom, od których studenci chcą i mogą uczyć się najwyższych standardów w swojej profesji.

Organizatorami 13. edycji Plebiscytu są: Stowarzyszenie MediaTory oraz Koło Naukowe Studentów Dziennikarstwa UJ. Współorganizatorem Plebiscytu jest Uniwersytet Jagielloński.

Lista nominowanych: http://www.mediatory.pl/o-plebiscycie/nominowani-2019/

jka, źródło: mediatory.pl