Home / Z życia mediów  / Onet.pl po raz szósty z rzędu najczęściej cytowanym medium

Onet.pl po raz szósty z rzędu najczęściej cytowanym medium

W sierpniu najczęściej powoływano się na informacje podawane przez  Onet.pl – wynika z najnowszego rankingu „Najbardziej opiniotwórcze media w Polsce” Instytutu Monitorowania Mediów. Portal ten szósty miesiąc z rzędu zajął pierwsze miejsce w tym zestawieniu.

Informacje z Onet.pl cytowano 6563 razy. (o 2,4 tys. więcej niż w poprzednim miesiącu). Tak dobry wynik portal zawdzięcza tekstom  o tzw. „afery hejterskiej” w Ministerstwie Sprawiedliwości. Na drugim miejscu znalazła się „Rzeczpospolita” z wynikiem 2731 cytowań, a na trzecim portal Wirtualna Polska, na którą powoływano się 2289 razy.

Wśród tytułów prasowych na podium, poza „Rzeczpospolita” znalazły się jeszcze „Gazeta Wyborcza” (1924 cytowania) i „Fakt” (1297 cytowań).

W kategorii stacje telewizyjne najczęściej powoływano się na informacje z TVN 24 (1556 cytowań), Polsat News (1077 cytowań) i TVP Info (861 cytowań). Wśród rozgłośni radiowych na czele rankingu znalazły się: RMF FM (1306 cytowań), Radio ZET (538 cytowań) i TOK FM (425 cytowań).

jka, źródło: Instytut Monitorowania Mediów