Home / Z życia mediów  / Patrycjusz Wyżga przechodzi do Wirtualnej Polski

Patrycjusz Wyżga przechodzi do Wirtualnej Polski

Patrycjusz Wyżga od listopada rozpocznie pracę w redakcji WP Wiadomości. Będzie prowadził m.in. programy informacyjne i gospodarcze. Dziennikarz ostatnio związany był z radiową Trójki.

W WP Patrycjusz Wyżga zajmie się tworzeniem multimedialnych materiałów dziennikarskich i dołączy do prowadzących programy „Tłit”, „Newsroom” oraz „Money. To się liczy”. Będzie brał udział wydarzeniach Wirtualnej Polski oraz prowadził wewnętrzne warsztaty z wystąpień przed kamerą i pracy z głosem.

Patrycjusz Wyżga jest dziennikarzem z prawie dwudziestoletnim stażem. Był szefem zespołu dziennikarzy ekonomicznych w Programie 3 Polskiego Radia i głównym gospodarzem popołudniowego pasma „Zapraszamy do Trójki”. Wcześniej, przez prawie 11 lat, pracował w TVN, gdzie był prezenterem programów informacyjnych i prowadzącym rozmowy w TVN24 Biznes i Świat. Przygotowywał również materiały o tematyce gospodarczej w TVN CNBC.

opr. jka, źródło: Wirtualna Polska