Home / Z życia SDP  / Piosenka literacka – recital Ewy Błoch. ZAPOWIEDŹ

Piosenka literacka – recital Ewy Błoch. ZAPOWIEDŹ

Poruszający głos i niezwykła osobowość sceniczna.  Nic więc dziwnego, że koncerty Ewy Błoch są wyjątkowe i na długo zostają w pamięci. Będziemy się o tym mogli przekonać 15 lipca o godz. 18 na portalu sdp.pl. Występ artystki będzie już ostatnim zaplanowanym wydarzeniem cyklu „Dziennikarze artystom – artyści dziennikarzom” przygotowanego przez Stowarzyszenie Dziennikarzy Polskich.

Śpiewam, bo żyję i żyję dlatego, że śpiewam – mówi o sobie Ewa Błoch. W swoim repertuarze pieśniarka posiada wiele utworów wybitnych polskich poetów i kompozytorów. Sama też tworzy muzykę do wartościowych tekstów. Artystka w czasie swoich koncertów przenosi słuchaczy w świat zadumy i mądrej refleksji. Występowała w Polsce i za granicą. Wydała albumy: „Zabierz Mnie Mistrzu Do Efrem”, „Ave Maria”, „A Ja Żyję”, „Mędrcy Świata”.

W Domu Dziennikarza przy ul. Foksal 3/5 w Warszawie mieliśmy już okazję poznać jej talent. Podczas spotkania opłatkowego Oddziału warszawskiego SDP Ewa Błoch zaśpiewała najpiękniejsze pieśni Stanisława Moniuszki. Teraz z jej twórczością, podczas koncertu na portalu sdp.pl, będzie miało okazję zapoznać się szersze grono słuchaczy wrażliwych na słowo i piękno muzyki.

Cykl imprez „Dziennikarze artystom – artyści dziennikarzom” dofinansowano ze środków Narodowego Centrum Kultury w ramach programu „Kultura w sieci”, którego celem jest wsparcie upowszechniania dorobku kultury w internecie w czasie pandemii koronawirusa.