Polsat zmienia logotypy kanałów tematycznych

Kanały tematyczne Telewizji Polsat będą miały nowe logotypy. Jest to kolejna część zmiany identyfikacji wizualnej całej Grupy Polsat Plus. Wcześniej zaprezentowano już nowe loga marek takich jak Polsat, Plus, Polsat Box, Polsat Box Go i Polsat Go

Wszystkie logotypy oraz elementy graficzne strategicznych marek Grupy Polsat Plus są z tej samej rodziny i są do siebie podobne, dlatego dokładnie w ten sam sposób zmienia się wizualizacja stacji tematycznych.

Jak tłumaczy Katarzyna Wyszomirska-Wierczewska, członek zarządu Telewizji Polsat Sp. z o.o. i dyrektor komunikacji marketingowej Grupy Polsat Plus, cytowana w komunikacie prasowym, „wprowadzamy całkowicie nową identyfikację wizualną zarówno Polsatu głównego, jak i kanałów tematycznych – tak, aby widz wiedział, że są to kanały z jednej Grupy i że oferują najlepsze treści, które można oglądać na różne sposoby w dowolnie wybranym przez siebie miejscu i czasie”.

Zmiany logotypów objęły kluczowe stacje tematyczne:

Polsat News  Super Polsat, Polsat Play, Polsat Cafe, Polsat Games, Polsat Rodzina, Polsat Doku, Polsat Film, Polsat Seriale, Polsat 1 oraz Polsat 2 oraz wszystkie kanały sportowe, czyli Polsat Sport, Polsat Sport News, Polsat Sport Extra, Polsat Sport Fight, Polsat Sport Premium 1 i Polsat Sport Premium 2.

opr. jka, źródło: Grupa Polsat Plus