Home / Z życia mediów  / Polska lekkoatletyka na antenie TVP Sport do 2028 roku

Polska lekkoatletyka na antenie TVP Sport do 2028 roku

Telewizja Polska i Polski Związek Lekkiej Atletyki podpisały umowę dotyczącą pakietu telewizyjnego krajowych zawodów lekkoatletycznych na lata 2021-2028. TVP będzie miała wyłączność na transmisję najważniejszych polskich wydarzeń tej dyscypliny sportu.

W skład pakietu, w każdym roku trwania umowy, będzie wchodzić 13 najważniejszych krajowych wydarzeń lekkoatletycznych, w tym: mistrzostwa Polski (hala i stadion) oraz Miting Janusza Kusocińskiego. W 2021 roku będą to również m.in.: Memoriał Kamili Skolimowskiej, Memoriał Ireny Szewińskiej oraz Memoriał Władysława Komara i Tadeusza Ślusarskiego. W ramach umowy TVP będzie miała wyłączność na krajowe zawody lekkoatletyczne.

Wszystkie wydarzenia będą transmitowane w TVP Sport, na stronie tvpsport.pl i w aplikacji TVP Sport. Niektóre również na głównych antenach TVP.

Pierwszą transmisję z krajowego wydarzenia kibice zobaczą w TVP Sport już 20 czerwca. Wtedy na Narodowym Stadionie Lekkoatletycznym odbędzie się 67. ORLEN Memoriał Janusza Kusocińskiego. Również w czerwcu widzowie TVP Sport będą mogli obejrzeć m.in. 3. Memoriał Ireny Szewińskiej w Bydgoszczy (29 czerwca) oraz mistrzostwa Polski w Poznaniu (24 – 26 czerwca).

opr. jka, źródło: TVP