Robert Feluś nie jest już naczelnym „Wprost”

Zarząd PMPG Polskie Media postanowił zakończyć współpracę z Robertem Felusiem w charakterze redaktora naczelnego „Wprost”. Pracami redakcji pokieruje Michał Chabas, dyrektor zarządzający odpowiedzialny dotychczas za rozwój produktów mediowych PMPG.

„Zmierzamy w kierunku płaskiej, nowoczesnej struktury organizacyjnej z silnymi redaktorami prowadzącymi odpowiedzialnymi za rozwój powierzonego obszaru. Inspiracją są dla nas globalni liderzy rynku wydawnictw cyfrowych  – tak zmiany komentuje Katarzyna Gintrowska prezes zarządu PMPG Polskie Media S.A., cytowana w komunikacie firmy.

Michał Chabas od październiku 2021 roku  pełni funkcję  dyrektora zarządzającego odpowiedzialnego za rozwój produktów mediowych „Wprost” i „Do Rzeczy”. Wcześniej odpowiadał między innymi za wyniki strony głównej, Sportowych Faktów, O2.pl i Wiadomości w Wirtualnej Polsce.

Robert Feluś redaktorem naczelnym „Wprost”, który ukazuje się obecnie tylko w wersji cyfrowej, został na początku 2021 roku. W swojej karierze zawodowej przez wiele lat związany był z „Faktem”, od 2014 do 2018 roku pełnił funkcję redaktora naczelnego tego dziennika. Później pracował m.in. jako szef serwisu WP Sportowe Fakty.

opr. jka, źródło: PMPG Polskie Media SA