Home / Z życia mediów  / Tomasz Sekielski Dziennikarzem Roku 2019 w konkursie Grand Press

Tomasz Sekielski Dziennikarzem Roku 2019 w konkursie Grand Press

Tomasz Sekielski zdobył tytuł Dziennikarza Roku 2019 w konkursie Grand Press organizowanym przez magazyn „Press”.

Autor głośnego dokumentu „Tylko nie mów nikomu” w głosowaniu redakcji wybierających laureata konkursu uzyskał aż 253 punkty, pokonując Bertolda Kittla („Superwizjer” TVN) – 89 pkt., Andrzeja Stankiewicza (Onet.pl) – 35 pkt., Marka Sekielskiego (producent „Tylko nie mów nikomu”) – 23 pkt. i Magdalenę Gałczyńską (Onet.pl) – 19 pkt.

Nagrodę im. Bohdana Tomaszewskiego dla dziennikarzy sportowych zdobył Michał Kołodziejczyk z WP SportoweFakty, Grand Press Economy Grzegorz Osiecki z „Dziennika Gazety Prawnej”, a  Grand Press Digital: serwis fact-checkingowy Konkret24.

Nagrodzeni w poszczególnych kategoriach konkursu Grand Press:

NEWS:  Magdalena Gałczyńska (Onet.pl) za materiał „Farma trolli w Ministerstwie Sprawiedliwości”.

DZIENNIKARSTWO ŚLEDCZE: Bertold Kittel („Superwizjer” TVN) za materiał „Pancerny Marian i pokoje na godziny”.

PUBLICYSTYKA: Rafał Woś („Tygodnik Powszechny”) za artykuł „Homo sovieticus po latach”.

REPORTAŻ PRASOWY/INTERNETOWY: Bożena Aksamit („Gazeta Wyborcza ‒ Duży Format”) za reportaż „Sekret Świętej Brygidy”.

REPORTAŻ RADIOWY:  Jolanta Rudnik i Andrzej Rudnik (Polskie Radio Koszalin) za reportaż „Niedokończona żałoba”.

REPORTAŻ TELEWIZYJNY/WIDEO:  Tomasz Sekielski i Marek Sekielski (YouTube, Sekielski) za reportaż „Tylko nie mów nikomu”

WYWIAD: Robert Mazurek („Dziennik Gazeta Prawna”) za wywiad z wiceprezydentem Warszawy Pawłem Rabiejem „Związki partnerskie nie są złe”.

DZIENNIKARSTWO SPECJALISTYCZNE: Lech Dawidowicz („Czarno na białym” TVN 24) za materiał „Pegasus”.

jka, źródło: Press.pl, fot. Facebook/Press