Home / Z życia mediów  / Adam Pieczyński nie będzie już kierował informacjami w TVN

Adam Pieczyński nie będzie już kierował informacjami w TVN

Adam Pieczyński, redaktor naczelny TVN24 i „Faktów” oraz szef pionu informacji TVN postanowił zakończyć pracę zawodową. 21 grudnia  2019 r.  jego funkcje przejmie Michał Samul, który współpracował z Pieczyńskim od początku istnienia TVN24.

„Po blisko 30 latach pracy na różnych stanowiskach w mediach, w tym po 18 latach kierowania TVN24 i „Faktami”, nadszedł moment, by oddać stery, wypocząć i poświęcić się rodzinie. Newsy w TVN są miejscem, które współtworzyłem i kocham. Będzie mi ich brak, tak jak i współpracowników, których szanuję i podziwiam.” – tłumaczy Adam Pieczyński w komunikacie prasowym TVN. –  „Decyzja o przekazaniu stanowiska Michałowi Samulowi jest naturalnym wyborem. Jako mój zastępca był zaangażowany we wszystkie ważne decyzje redakcyjne i biznesowe. Zostawiam zespół w dobrych rękach” – dodał.

Adam Pieczyński z TVN związanym jest od 2000 r., współtworzył kanał informacyjnego TVN24. Wcześniej pracował m.in. w Polskim Radiu, TVP i RTL oraz był korespondentem hiszpańskiego dziennika „El Pais”.

Przez najbliższe miesiące Pieczyński będzie jeszcze pełnił rolę doradcy zarządu TVN do spraw programów informacyjnych.

jka, źródło: TVN

Michał Samul przejmie obowiązki Pieczyńskiego. Fot. TVN