Agnieszka Siuzdak-Zyga w zarządzie Agory

Zarząd Agory (wydawca m.in. „Gazety Wyborczej”) powołał do swojego grona Agnieszkę Siuzdak-Zygę. Nowa członkini ma wzmocnić przede wszystkim cyfrowe kompetencje zarządu i nadzorować pion Gazeta.pl.

Agnieszka Siuzdak-Zyga jest związana z mediami cyfrowymi od początku swojej kariery zawodowej. Pracę w Agorze rozpoczęła w 2006 r. w „Gazecie Wyborczej”, po czym związała się z Gazeta.pl. Do 2018 r. jako dyrektor ds. wzrostu biznesu kontentowego współtworzyła kierunki rozwojowe Gazeta.pl, testowała nowe możliwości biznesowe oraz odpowiadała m.in. za marketing, SEO oraz analizy biznesowe. W październiku 2018 r. objęła stanowisko dyrektora pionu Gazeta.pl, odpowiadając za zarządzanie tym obszarem, wynik finansowy oraz biznesowy rozwój portalu.

Na początku czerwca wybuchł konflikt między redakcją „Gazety Wyborczej” a wydającą ją spółką Agora po zapowiedzi zarządu o zamiarze połączenia segmentu prasowego (obejmujący głównie „Gazetę Wyborczą” i Wyborcza.pl) i pionu Gazeta.pl w jeden obszar biznesowy. Przeciwko tym planom zaprotestowali naczelni „GW” i część dziennikarzy. Powołana do rozwiązania sporu grupa robocza zarekomendowała wydzielenie „GW” do spółki zależnej Agory (pisaliśmy o tym TUTAJ).

opr. jka, źródło: Agora