Andrzej Stankiewicz zostanie zastępcą szefa Onetu

Andrzej Stankiewicz z początkiem sierpnia obejmie stanowisko zastępcy redaktora naczelnego Onetu ds. informacji.  Paweł Ławiński, pełniący do tej pory funkcję zastępcy redaktora naczelnego Onet.pl, zostanie pierwszym zastępcą naczelnego.

Stankiewicz będzie odpowiedzialny za nadzór nad codziennym serwisem informacyjnym i pracę z dziennikarzami newsowymi, a poza tym nadal pozostanie dziennikarzem politycznym Onetu. Z portalem tym związany jest od czterech lat, wcześniej pracował w „Rzeczpospolitej”, „Newsweeku” oraz we „Wprost”. Jest współautorem książek — „Donald Tusk. Droga do władzy”, „Wałęsa. Zdrajca czy bohater?” oraz „Zbigniew Ziobro. Historia prawdziwa”.

Paweł Ławiński, jako pierwszy zastępca redaktora naczelnego, nadal ma być odpowiedzialny za pracę wszystkich redakcji, publicystykę, reportaże i wideo, śledztwa dziennikarskie oraz za kluczowe materiały dziennikarskie. W swojej karierze był już zastępcą redaktora naczelnego „Gazety Wyborczej” oraz szefem jej działów zagranicznego i gospodarczego. Doradzał również mediom zagranicznym, głównie w Wielkiej Brytanii, w transformacji prasy w media internetowe.

Paweł Ławiński i Andrzej Stankiewicz podlegają redaktorowi naczelnemu Onet.pl Bartoszowi Węglarczykowi.

jka, źródło: Ringier Axel Springer Polska, fot. YouTube/Onet