Home / Hyde Park  / Apel STEFANA TRUSZCZYŃSKIEGO

Apel STEFANA TRUSZCZYŃSKIEGO

Szanowny Panie Prezesie Jarosławie Kaczyński,

apeluję do Pana gorąco o wycofanie się z zaostrzenia przepisów aborcyjnych. Jednym słowem może Pan dziś zatrzymać niebezpieczne demonstracje w kraju. Niestety trzeba sprawę jeszcze przedyskutować, w każdym razie na tę chwilę należy zahamować demonstracje groźne dla życia ludzi. Może Pan to zrobić jednym swoim słowem. Nadal pozostaje z nadzieją wielką jako zwolennik PiS-u.

Reporter i publicysta z 55-letnim stażem dziennikarskim,

Stefan Truszczyński

Dziennikarz, reporter, publicysta, dokumentalista filmowy. Pracował w prasie, telewizji publicznej i telewizjach prywatnych; doświadczenie w kierowaniu dużymi zespołami. W dorobku ma programy telewizyjne - wielkie transmisje, kilkadziesiąt godzinnych wywiadów na żywo z najważniejszymi - najbardziej znanymi ludźmi w Polsce, reportaże i filmy dokumentalne z kilkunastu krajów - był kilkakrotnie korespondentem wojennym (m.in. w Chorwacji), przez ponad 30 lat organizował wyprawy i realizował filmy o tematyce podwodnej - głównie o wrakach z II wojny światowej leżących na dnie Bałtyku. Angażuje się w obronie ludzi i ich spraw. Żonaty, mieszka w Warszawie od ponad pół wieku (po studiach na Polonistyce UW).