Home / Z życia mediów  / Chillizet z nową ramówką i oprawą muzyczną

Chillizet z nową ramówką i oprawą muzyczną

Od 6 lipca Chillizet  zmieniło ramówkę, oprawę dźwiękową i wprowadziło nowy liner – „Chillizet. Stacja chillout”.

Na antenie pojawiać się ma teraz więcej tematów ze świata kultury, stylu życia, motoryzacji, podróży, kulinariów, nowych trendów, biznesu i ekologii.

Na wakacyjne spotkania z literaturą zaprosi Agata Passent w audycji „Bryki Agaty w Chillizet”. Dagmara Kowalska poprowadzi program motoryzacyjny  „Bryki Dagmary w Chillizet”. Jeremi Pedowicz będzie gospodarzem magazynu ekologicznego promującego szacunek wobec potęgi natury.

Od kilku miesięcy rozgłośnia stopniowo zmienia  również brzmienie muzyczne. Dziś w Chillizet można usłyszeć utwory z gatunków: jazz, chill out, electronica, alternativ, synth pop czy electro pop. Stacja zapowiada, że będzie promować nowe trendy muzyczne wpisujące się w klimat anteny. Nie zabraknie popularnych piosenek dobrze znanych wykonawców takich jak: Adele, Jessie Ware, Metronomy, Zero 7, Gotan Project, Variety Lab czy Frank Ocean, ale też rodzimych debiutantów oraz artystów młodego pokolenia, występujących na największych festiwalach w Polsce.

jka, źródło: Eurozet