Home / Z życia mediów  / Eliza Olczyk wróciła do redakcji „Wprost”

Eliza Olczyk wróciła do redakcji „Wprost”

Eliza Olczyk, publicystka i dziennikarka polityczna, po półtorarocznej przerwie dołączyła do redakcji „Wprost”.

Olczyk pracowała w tygodniku „Wprost” w latach 2015-2020, ostatnio współpracowała z redakcją, wraz z Joanną Miziołek prowadziła rubrykę „Niedyskrecje Parlamentarne”.

Dziennikarka w swojej karierze publikowała w „Życiu Warszawy”, „Rzeczpospolitej” i „Dzienniku Polska-Europa-Świat”. Co środę prowadzi poranne pasmo publicystyczne w Polskim Radiu 24 oraz robi wywiady do „Plusa Minusa”, weekendowego wydania „Rzeczpospolitej”.

Do redakcji zdrowie.wprost.pl dołączyła zaś Katarzyna Świerczyńska. Wcześniej związana m.in. ze szczecińską „Gazetą Wyborczą” , „Dziennikiem Polska-Europa-Świat” i Radiem Szczecin, gdzie współprowadziła cotygodniową audycję na żywo „Aktywna Sobota”. Publikowała we „Wprost”, „Newsweeku”, „Focusie” i Magazynie TVN.24.pl. Jest laureatką dziennikarskich nagród: Mediatory 2009, Kryształowe Pióro 2014 i Polsko-Niemieckiej Nagrody Dziennikarskiej im. Tadeusza Mazowieckiego.

Do „Wprost” dołączyła również Klaudia Zawistowska obejmując rolę Redaktora SEO. Wcześniej była związana z Wirtualną Polską.

opr. jka, źródło: PMPG Polskie Media S.A.